Díjak

Păcurar Mária

Matematika

Tantárgy: Matematika

Intézmény: Bartók Béla Elméleti Líceum

Település: Temesvár

 

Păcurar Mária vagyok, tanulmányaimat Kolozsváron a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika karán végeztem 1986-ban. Azóta matematikát tanítok. Egy vidéki iskolában kezdtem majd 1990-ben kerültem a Bartók Béla Elméleti Líceumba, Temesvárra.

Felelőse vagyok a tehetséggondozási programoknak. Kezdeményezője és működtetője az iskola matek nyári táborának, és alapítója, irányítója, aktív bedolgozója a matematika tehetségfejlesztő központnak (30-40 diák évente).

2007-ben sikeresen pályáztam meg a Comenius program révén “A matematikai tehetségek azonosítása, motiválása, fejlesztése európai iskolákban” című továbbképző programot, majd részt vettem a ciprusi Agros, Nicosiai képzésen.

Számos matematika verseny helyi, megyei szervezője és irányítója vagyok - Kengurucska, Kenguru, LuminaMath, Bonifert Domonkos, Csillagszerző, Zrínyi Ilona, Erdélyi Magyar Matematika Verseny (tagja az országos bizottságnak is), TMMATE(határok nélkül eurorégiós verseny), tantárgyverseny. Ezeken a versenyeken több mint 200 gyermeket mozgatok meg évente. Diákjaim számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek.

2011-2015 között:

Megyei szint: 38 I. díj,19 II. díj, 15 III. díj, 40 dicséret

Országos szint: 5 I. díj, 1 II. díj, 2 III. díj, 6 dicséret

Nemzetközi szint: 3 I.díj, 1 II. díj, 1 III. díj, 3 dicséret

Legsikeresebb diákom, Orosz Kelemen a 2011-2012-es tanévben Ady Endre ösztöndíjban részesült a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumától, és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" 2013-as programban AEGON – „Érd el a célodat!” különdíjat kapott.

Szerepet vállalok a tehetséggondozás ügyének népszerűsítésében, kezdeményezője és főszervezője vagyok a MAT-napnak, (a matematika tehetség napja) melyen a versenyeken résztvevő diákokat ismerjük el. Ezt a napot főleg azoknak a diákoknak találtam ki, akiknek a befektetett munka nem hozta meg a várt eredményt, ezáltal is buzdítva őket a további kitartó munkára.


Păcurar Mária