Díjak

Marczis György

Matematika

Tantárgy: Matematika

Intézmény: Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Település: Békéscsaba

 

A József Attila Tudományegyetemen végeztem 1981-ben matematika-fizika szakon.

Pályám elején iskolai és városi szakköröket vezettem, előadásokat is tartottam.

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium rengeteg lehetőséget biztosított nekem szakmai munkám kiteljesedésére, a tehetségekkel való foglalkozásra. Munkaközösség-vezető lettem, szakköröket vezettem, tehetséggondozó programokat szerveztem.

Szaktanácsadó és a BJMT Békés megyei titkára 1996-ban lettem.

A Kárpát-medencei tehetséggondozó programsorozatba 2004-ben kapcsolódtam be. Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában 2006-tól tanítok.

Konferenciákat szerveztem. Részt veszek az emelt szintű érettségi lebonyolításában is.

Cikkeim jelentek meg szakmai lapokban.

2012-től tanítok a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban, ahol folytathatom tehetséggondozó munkámat is. Itt lettem mestertanár-aspiráns. Diákjaimmal számos tehetséggondozó pályázatot nyertem.

Most végzek a Kodolányi János Főiskola közoktatási vezető szakán.

A legkiemelkedőbb diákok, akik felkészítésében kollégám mellett én is részt vettem: Pálinkás István, Hegyesi János és Szép Ábris. Legjobb eredményeik: OKTV 3., Arany Dániel Matematikai Tanulóverseny 2. és 4., Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2., Kenguru Nemzetközi és a Gordiusz Matematikaverseny 1. helyezés.

De volt még más szakmai sikerem is: Babinszki Vera, vak tanítványom számára tavaly sikerült szemléltetnem egy nehéz geometriai problémát. Megértette, ezt mondta:

-Wow!

Kell ennél több?


Marczis György