Díjak

Csenkiné Bihal Mária Magdolna

Gépírás és információkezelés

Tantárgy: Gépírás és információkezelés

Intézmény: Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Közgazdasági Szakközépiskolája

Település: Kiskunfélegyháza

 

Csenkiné Bihal Mária vagyok, a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola tanára és a Szt. Benedek Gimnázium óraadója.

Pedagógus pályám 1979-től kezdődött több éven át diákmozgalom-segítőként. Már a kezdetekkor magával ragadott a tevékeny kis emberek köre. Erőt, időt nem kímélve, készítettem tanítványaimat hazai és nemzetközi megmérettetésekre.

Fontosabb eredményeink:

2001 - hannoveri világbajnokságon Varga Tibor gyorsírásból világbajnoki III. helyezett,

2005 – Bécs; gyorsírásból világbajnok Tarjányi Andrea, jegyzőkönyvvezetésből vb. II., Szabó Krisztina gyorsírásból világbajnok II.,

2012. SZÉTV-döntő: Ügyviteli alapismeretekből Gorzás Evelin I. helyezést ért el,

2013 - Belgium, Ghent: Farkas Gábor tanulói kategóriában gépírásból világbajnok 10..

2015 nyarán 8 fiúval indulunk a budapesti világbajnokságon gépírásból. Közülük 5-en a magyarországi bajnoki gépírás verseny dobogósai különböző korosztályban. Rendkívül tehetségesek, kettőjüket új versenyszámban is indítom: beszédíró gépírás kategóriában.

Világbajnokságra készülve pályázatok sorát írom, hogy a Szülőket anyagi szempontból ne terheljük, és vállalkozók segítségével teremtjük elő az összes bekerülési költséget.

Fáradságos folyamat, de igazolja, hogy a tehetségápolás értékes cél: önbizalmat ad a tanulónak, önigazolást a felkészítőnek, ösztönzés a társaknak, a Szülőnek lehetőség gyermekük alaposabb megismerésére, támogatására. Önzetlenségen, bizalmon alapul munkánk, sikerünk összetartás és kitartás eredménye.


Csenkiné Bihal Mária Magdolna