Díjak

Dr. Kopriva Attila

Kárpátaljai festőművészet

Tantárgy: Kárpátaljai festőművészet

Intézmény: Kárpátaljai Képzőművészeti Főiskola Festőművészeti Tanszék

Település: Munkács

 

1971.07.01-jén születtem Munkácson.

1987-1991 - az Iparművészeti Szakközépiskolában tanultam kerámia szakon.

1991-1997 – tanulmányaimat a Lvovi Művészeti Akadémia üvegművészeti szakán folytattam.

1997-­2005-től a Munkácsi Technológiai Főiskolán tanárként művészetpedagógiával foglalkoztam, jelenleg is aktív művészeti tevékenységet folytatok. Előadásokat tartok a következő tantárgyakból: rajz­ és kompozíció, kompozíció a bőrművességben, divattörténelem.

1999- a Ruhatervezés- és Design Iskola alapítója, valamint igazgatója vagyok. Az iskola a Munkácsi Technológiai Főiskola egyik részlegeként működik.

2000-től a Munkácsi Technológiai Főiskola ruhatervezési szakán tanuló diákok tudományos munkájának koordinációs vezetőjeként tevékenykedem.

2004.07.07. – Megnyílt az általam alapított Néprajzi Múzeum, mely a Munkácsi Technológiai Főiskola egyik részlegeként máig működik.

2005-2012. a ­Kárpátaljai Képzőművészeti Főiskola festészeti tanszékének vezetője és docense vagyok. Jelenleg is itt dolgozom.

2005 óta a II Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Pedagógiai Főiskola tanára vagyok (mint óraadó tanár).

2005.09.22­én sikeresen megvédtem kandidátusi disszertációmat.

2006 óta az Ukrán Nemzeti Képzőművészeti Szövetség tagja, valamint a Révész Imre Művészeti Társaság tagja vagyok.

2007 óta a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület alapító tagja, az egyesület alelnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja vagyok.

Tanítványaim rendszeresen részt vesznek országos és nemzetközi kiállításokon, alkotótáborokban, ahol magasra díjazzák munkájukat. Mások PhD tanulmányokat folytatnak a Lembergi doktori iskolában az irányításom alatt. Több tanítványom a helyi nívós művészeti társulatoknak oszlopos és aktív tagja.


Dr. Kopriva Attila