Díjak

Szász Kolumbán Olga

Magyar nyelv és irodalom

Tantárgy: Magyar nyelv és irodalom

Intézmény: PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola

Település: Pécs

 

Tanári tevékenységemet 1969-ben kezdtem Túrterebesen, 1970-től Disznajón, 1975-től Szászrégenben, 1989-től Kémesen, 1990-től a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában folytattam. Tanárként irodalmi és dramaturgiai köröket szerveztem, alapító tagja, később vezetője voltam a Kemény János irodalmi körnek (1974-1989). 1989 októberétől bekapcsolódtam a pécsi Tudományegyetem TIT tevékenységébe. 1990-ben megalapítottam a Pódium szakkört, amely az idén 25 éves. 210 megyei, regionális, országos és nemzetközi eredménnyel, diák és felnőtt kategóriában, egyénileg és csoportosan. Turnézott Erdélyben, Vajdaságban, Horvátországban, az Amerikai Egyesült Államokban és természetesen Magyarországon. A Pódiumnak 16 aktuális és 198 örökös tagja van, közülük 6 színész, 4 szinkronszínész, 1 előadóművész, de van rendezője, kommunikációs szakembere és kulturális intézmény vezetője is.

Ebben a tanévben sikeresen végigcsináltuk a Határtalanul programot. Most is látogatható Erdélyről szóló kiállításunk.

Eredményes tevékenységemért Magister-díjat, Rektori dicséretet, Arany Katedra Díjat, valamint Ki viszi át a szerelmet-díjat kaptam.

Elmúlt életem diák- és felnőttoktatásban, nevelésben telt el. Munkám erkölcsi tényközlő hitelét nem tudom bizonyítani, de feltételezem, hogy hiszik szavaimat. Szeretem a tanulókat, értelmes, csillogó szemük nélkül nem tudok élni.


Szász Kolumbán Olga