Díjak

Sára Erika

Gitár

Tantárgy: Gitár

Intézmény: Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

Település: Pécs

 

32 éve vagyok a pályán. Növendékeimet 6‐20 éves korig tanítom gitározni. Egyfelől zenekedvelő, amatőr muzsikusok képzése, másrészről kiemelkedő tehetségek pályára irányítása, tehetségük gondozása a feladatom.

Tehetséges növendékeimmel rendszeres résztvevői vagyunk Gitárfesztiválok mesterkurzusainak.

Tanítványaim évtizedek óta zenei versenyek dobogósai. Országos szóló és kamarazenei versenyeken 18 dobogós helyezést, 7 különdíjat kaptak.

A zsűri engem hat ízben tanári különdíjjal, Művészeti Iskolánkat, egy a „Legeredményesebb felkészítő iskola” díjával jutalmazta.

Területi és városi versenyeken 64 dobogós díjat kaptunk, tanári felkészítő munkámat pedig ötször díjazták nívódíjjal.

Eredményes zenepedagógiai tevékenységemért és a kortárs magyar zene terjesztéséért 2008-ban ARTISJUS díjat kaptam.

15 éve vezetem a SARAbande gitár együttest. Zenekarunkkal bejártuk az ország koncertszínpadait, több ízben szerepeltünk külföldön is.

Fontosnak érzem az utánpótlás biztosítását is. Egyrészt a tehetségek pályára irányításával, másrészt leendő kollégáim mentorálásával.

Jelenleg két volt növendékem tanul a Pécsi Zeneművészeti Gimnáziumban, három a Pécsi,‐ és a Szegedi Egyetem Gitár tanszékén, illetve a Budapesti Zeneakadémián. Több volt tanítványom már kollégám, hárman jazz muzsikusok lettek.

Zeneiskolai munkám mellett a PTE gitáros hallgatóinak adom át tanítási tapasztalataimat. Az egyetem felkérésére hangszer pedagógiai és tanítás módszertani jegyzetet írtam számukra, emellett országszerte előadásokat tartok a tehetséggondozásról.

Célom, hogy különleges zenei műhelyt hozzak létre, melyben növendékeim megtalálhatják azt a magas szintű érzelmi és intellektuális élményt, amit a zene nyújthat.


Sára Erika