Díjak

Lórántné Serfőző Zsuzsanna

Rajz és vizuális kultúra

Tantárgy: Rajz és vizuális kultúra

Intézmény: Szent Efrém Általános Iskola és AMI

Település: Debrecen

 

Tanulmányaimat a Tanítóképző Főiskola rajz szakán, később Pécsett a Janus Pannonius Tudományegyetem rajz szakán végeztem. Már 20 éves koromtól részt vettem művésztelepek munkájában, ahol megismerkedtem a különböző képzőművészeti technikákkal. Közel 30 éven át a tehetséggondozás szolgálatában állok. Három általános iskolában tanítottam, ahol mindig volt rajzszakköröm. Rendszeresen pályáztunk rangos nemzetközi és országos versenyekre, ahol előkelő helyezéseket, díjakat nyertek tanítványaim. Pl. Japán, Kína, Dél-Amerika. Tanítványaim közül sokan lettek művészek, festők, tervezőgrafikusok. Közben saját művészi képességeimet is fejlesztettem, több önálló kiállításom is volt. 2008-ban Budapesten a Bank Centerben, Grand Hotel Aranybikában (Debrecen), 2014-ben Debrecenben az Élettudományi Galériában, 2015-ben Debrecenben a Kölcsey Művelődési Központban.

2010-ben saját képzőművészeti stúdiót hoztam létre, ahol tűzzománcot és festészetet tanítok a gyerekeknek, felkészítem őket művészeti iskolákba, egyetemekre. Szívügyemnek tekintem, hogy minél több tehetséges gyereket felkaroljak, fejlesszem képességeiket, vizuális látásmódjukat, támogassam továbbtanulásukat. Ezért 2013-ban létrehoztam a Suza Galériája Képzőművészeti Alapítványt Hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozására. A stúdió nagyon sikeres, hiszen 5 év alatt számtalan országos és nemzetközi díjat nyertünk. Jelenlegi legsikeresebb tanítványaim: Varga Gréta, 12 éves, aki elnyerte az Új Európa Alapítvány-Mol tehetségtámogató díját, 20 országos díjat és egy nemzetközi díjat nyert. Harangi Attila, 22 éves, építész hallgató, akinek már 3 önálló kiállítása volt. Virág Fruzsina, 19 éves, aki most felvételizett a Képzőművészeti Egyetemre és túljutott az első rostán.

A stúdió munkáiból rendszeresen kiállítást szervezek a gyerekeknek. Jelenleg is Debrecenben a Kölcsey Művelődési Központban van egy nagyszabású kiállításunk. A több évtizedes művészi tapasztalatommal, tudásommal szeretnék segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű gyerekek tehetségének a kibontakoztatásában.


Lórántné Serfőző Zsuzsanna