Díjak

Kocsisné Szabó Beáta

Magyar nyelv és irodalom

Tantárgy: Magyar nyelv és irodalom

Intézmény: Bolyai János Katolikus Általános Iskola

Település: Szerencs

 

Tanári pályámat Szerencsen a jelenlegi iskolám - Bolyai János Katolikus Általános Iskola - jogelődjénél magyar-orosz szakosként kezdtem. Iskolánkban 1990-ben aktív kezdeményezője és kivitelezője voltam annak a csapatnak, akik adaptáltuk a törökszentmikósi tehetséggondozó programot, majd azt átdolgozva elindítottuk a komplex tehetséggondozást iskolánkban. Azóta tagja vagyok a Magyar Tehetséggondozó Társaságnak, rendszeresen részt veszek tehetséggondozó konferenciákon, fórumokon. Pályafutásom 29 éve alatt számos országos és megyei versenyen értek el tanítványaim kiváló eredményeket. 2007-ben tehetség és fejlesztése szakértő - szakpedagógus szakvizsgát szereztem. Tehetséggondozással nemcsak az iskolában foglalkozom, hanem a Szerencsi Kistérségi Tehetségsegítő Tanács elnökeként is tevékenykedem. 2011-től intézményvezetőként foglalkozom a tehetséggondozással.

Azóta a pályázati lehetőségeket még inkább kihasználva kiemelt hangsúlyt fektetek a tehetséggondozó műhelyek, blokkok, táborok működtetésére.

2011-ben intézményünk "Kiválóra Minősített Akkreditált Tehetségpont" lett. Kiváló szakmai munkámért 2014-ben Miniszteri Elismerést kaptam.


Kocsisné Szabó Beáta