Zenészek diplomával: kell-e a doktori a riffekhez?

2016. szeptember 6. 10:23 ujnemzedek.hu
Gyorsan le is lőjük a poént: nem kell. Viszont a zenészvilágban rengeteg olyan arc van, aki durván felül van képezve.

Első körben gyorsan megmutatjuk, ki az a zenészek közül, akinek tutira NINCS diplomája:

 


(kép: giphy.com)

 

Na most ami szintén biztos: ahhoz, hogy valaki a zenéjével elkapjon valami olyat, amivel a nagy, közös tudatalattinkba lopja magát, nem kell asztrofizikusnak, jogásznak, vagy a politikai tudományok doktorának lenni - ahhoz valami olyasmi szükséges, amit nem tanítanak az egyetemen. Jó, állítólag aki jó matekos, abból esélyes, hogy jó muzsikus lesz - de kik azok a dudások, akik minimum meglepő dolgokból diplomáztak a karrierjük előtt/mellett/után? Elmondjuk.

 

 

Brian May - asztrofizikus
 

A Queen gitárosa igaz, hogy 2008-ban diplomázott le végül, de tény, hogy 1970-ben már az Imperial College hallgatójaként hajtott a PhD-re. Csak közbejött Freddie Mercury, meg a Fat Bottomed Girls. Van ez így!

 

 

Tom Morello - a politikai tudományok
 

A szülei tanárok, így a Rage Against the Machine és az Audioslave gitárosa talán egy kicsit a tudományok felé volt tolva. Arról persze nem a szülők nem tehetnek, hogy hiába végezte el a Harvardon a politikai tudományok szakot, végül a zene mellett kötött ki - igaz, azóta a gitárok helyett (mivel mind a két banda sajna megszűnt) most törit tanít. 

 

 

Greg Graffin - zoológia
 

Az evolúció, a fajok kutatása, meg a mindenféle állatságok tök érdekesek lehetnek, csak valahogy az ember nehezen rakja össze, hogy egy olyan együttesnek, mint a Bad Religion, az énekese vajon hogy lehet ennek a professzora? Merthogy Graffin az: a Cornellen PhD-zott, és jelenleg is óraadó tanár a Kaliforniai egyetemen. Még hogy a punkok semmirekellőek!

 

 

Mira Aroyo - biológia

Pontosabban molekuláris mikrobiológia - a Ladytron elektro-pop banda frontembere ugyanis ebből szerezte a PhD-ját. A szakdolgozatát valami olyasmiből írta, amit nemhogy nem értünk, de a címében sincsenek magánhangzók - úgyhogy elolvasni sem tudjuk. :(

 

 

James Hetfield - asztrofizika

A Metallica ARCA most már a Dr. Hetfield névre is jogosult - nem véletlenül hoztuk fel May-t, hiszen a metál gitár Hetfield is rá hivatkozik: "Imádok zenélni, de azért kellenek más kihívások is. És ha Brian meg tudta csinálni, akkor én miért ne tudtam volna?" Nos, mit lehet ehhez hozzáfűzni? Killing Is My Business… and Business Is Good! 


Kapcsolódó cikkek