Filmtudományos módszerrel megpróbáltuk kiszámolni, hol bukkan fel következőnek Harrison Ford

2016. szeptember 16. 08:47 ujnemzedek.hu
Lassan már ciki lesz, ha nincs közös képünk a Budapesten és környékén kószáló sztárral.

Látták már Budapesten, Kisorosziban, a Velencei-tónál - az már mondhatni szinte biztos, hogy valamiért nem igazán szeret az ország keleti része felé eltávolodni. (Bár az is lehet, hogy ez pusztán egy sima testcsel és hamarosan Kisvárda mellől szpottolja valaki.) Nem mindennap bukkan fel azonban egy ekkora híresség az országban - megpróbáltuk a filmográfiája alapján különböző tudományos és spirituális, valamint pusztán a vakszerencsére alapozó módszerrel kimatekozni, hogy hol jelenik meg legközelebb. 

 

 

1. A Millenium Falcon-teória
 

A Gyalog Galopp óta tudjuk, hogy a repülési sebesség ebben az esetben nagyban függ attól, hogy európai vagy afrikai Millenium Falconról beszélünk-e. Na most a Wookiepedia szerint az Ezeréves Sólyom atmoszférán belül 1050 km/órával képes hasítani, és tudjuk továbbá, hogy a sztár eddig túl messzire Budapesttől még nem kerekezett el - vegyünk tehát egy 100 kilométeres távot. 

 

A térkép alapján kelet-Magyarországon fel még nem bukkant, logikus tehát, hogy erre kell kutakodnunk: ha mondjuk egy fordított abszolútérték függvényt veszünk alapul, valamint a 100 kilométeres távot, nyilvánvaló, hogy legközelebb az albertirsai rajongók örülhetnek a közös szelfiknek. Már csak azért is korrekt választás lehet ez a világegyetem legtrébb ócskavasát meglovagló űrcsempész számára, mert a város határában épült az ország legnagyobb teljesítményű transzformátor-állomása - ha a nevezett sebességet vesszük alapul, kb. 5 perc alatt lenn is van.

 


Szóltunk (kép: ujnemzedek.hu)

 

 

2. Indiana Jones és a dombóvári Gólyavár
 

Többek között az 1702-es robbantás nyomait is megtalálta a régészcsoport az idei ásatás során Gólyavárnál - a Szegedi Tudományegyetem Régészeti Tanszékének munkatársai, illetve szegedi régészhallgatók harmadik éve végeznek kutatásokat az egykori dombóvári vár romjainál, s egyre többet tudnak az épületről. A teol.hu beszámolója szerint a feltételezett két szomszédos pillér pontos helyét, továbbá a déli palotaszárny keleti részének néhány részletét is feltárták idén augusztusban, vagyis a kutatás sikerrel járt, és ezeken túl megtalálták annak a palánknak a maradványait is, amely már az első időszakban körülvette a várat, és amelynek a helyére a XVI. század elején kőfalat emeltek; továbbá a déli palotaszárny pilléreinek az építéséhez használt állványzat maradványai is előkerültek.

 

Na most a Budapest - Dombóvár táv kicsit több, mint amit Ford eddig letekert (167 kilométer), és kicsit aggódunk, hogy be ne akadjon a küllők közé az ostor (bár a Nella kerékpárboltban ez esetben tutibiztos, hogy megint nem kellene mosogatni), de akkor is, mi lehetne ennél csábítóbb helyszín valakinek, aki eljátszhatta a Világ Leghíresebb Régészprofesszorát?

 

Most komolyan, Dombóvár: direkt csináltátok, mi?

 

 

3. Jó, mondhatjátok, hogy igazából nem jutottunk semmire
 

Ellenben ha valakinek megvan a napokban szülinapozó Tommy Lee Jones telefonszáma esetleg, adja már meg, ő végül is a Szökevényben csak rábukkant.


Kapcsolódó cikkek