Így gyúrják ki magukat a filmsztárok

2014. május 8. 15:40 ujnemzedek.hu
Hollywoodban már labdába sem rúg az, aki csak jó színész: kigyúrtabbaknak kell lenniük, mint valaha.

Marlon Brando még nem csinált felüléseket, Al Pacino pedig sosem szürcsölt fehérjét – de az egykori hollywoodi csillagok ma már lehet, hogy meg sem kapnák az akkori szerepüket emiatt. Egyetlen akcióhős sem engedheti meg magának a konditerem-mentes hétköznapokat. Emellé pedig jön az a könyörtelen életforma, amit az élsportolók folytatnak: szigorú diéták, másodpercre pontosan meghatározott étrend, növekedési hormonok és gyúrás a végsőkig.

„Bármikor készen kell állnod arra, hogy levedd a pólódat” – mondta Michael B. Jordan, aki a következő Fantasztikus 4-es epizódban kap szerepet.

 

Nem elég egy boxzsák ahhoz, hogy Amerika Kapitány lehess (Kép: wegotthiscovered.com)

 

A trainerek egyértelműen Brad Pitt-re mutogatnak, ha azt kérdezik, hogy mi az elérendő cél – Pitt a Harcosok Klubjában villantott olyan szálkás felsőtestet, hogy a tinilányok lecsúsztak tőle a székről. Az a trainerek titka, hogy nem hatalmas izmokat akarnak felpakolni a sztárokra, hanem olyanokat, amiket könnyű gyorsan fejleszteni.  Pitt volt a minta annak az edzőnek is, aki a 300-hoz gyúrta szénné Gerard Butlert és társait. „Nem kell hatalmasra pumpálni az izmokat ahhoz, hogy nagynak tűnjenek. 3-4% körülire kell lenyomni a testzsírt, és attól már egészen félelmetesnek néznek ki.” A forgatás előtt a színészek egészen minimálisra viszik a testtömeg-indexüket, ami miatt az izmaik nagyon kidolgozottnak tűnnek.

 

Ez viszont nem veszélytelen dolog. 1996-ban Matt Damon felügyelet nélkül kezdett nagyon gyorsan súlyt leadni. Majdnem ráment a szíve, ugyanis a gyors fogyás károsíthatja a belső szerveket.

 

A forgatás előtt közvetlenül jön egy utolsó gyúrás. Brad Pitt a Blöff jelenetei előtt mindig megcsinált 25 szabályos fekvőtámaszt, ezzel vért pumpálva az izmokba.


Brad Pitt és kockái a Blöff egy kockáján. (Kép: facebook)

 

Tudtad? Harley Patsternak az egyik legkeresettebb edző Hollywoodban. Lakásában számtalan konditerem és iroda található. Minden forgatás előtt külön egyeztet az alkotókkal arról, hogy milyen típusúra kell gyúrnia a szereplőt, majd a színésszel is megbeszéli, hogy mire számítson,  szóval igazán a részletek embere.  Ő nyolc hetet kér a forgatás előtt arra, hogy gatyába rázza az aktuális filmsztárt.


 

Így tartják magukat fitten a sztárok:

Nikolaj Coster-Waldau (Trónok harca): Saját testsúlyos edzés

Russel Crowe: Bringázás (bár ő már nem nagyon mozog)

Jake Gylenthall: Cardio, főként bringa és mezitlábas futás

Robert Downey Jr. : Wing-Chun Kung-fu

Matthew McConaughey: még a meetingek közben is fekvőtámaszozik, plusz akár hányszor a kedvenc csapata gólt szerez.

Jamie Foxx: a fogmosás és a borotválkozás között fekvőtámaszozik, reggeli rutin.


Kapcsolódó cikkek