Tudod mi lesz, ha jól tanulsz? Te is építhetsz magadnak egy Vasember-cuccot!

2016. február 11. 11:13 ujnemzedek.hu
Vagy minimum egy exoskeletont. A kanadai Jason Hobson legalábbis tutira sokat magolt, mert megtette.

Gamer vagy, és imádtad a Call of Duty-t? Vagy rajongsz a filmekért, és csak úgy faltad a popkornt az Elysium alatt? Esetleg Vasember a kedvenc képregényfigurád? Szót se többet: akkor a te tuti tantárgyad a fizika kell legyen, illetve nem árt, ha különös érdeklődéssel viseltetsz a kovácsműhelyek iránt. Merthogy akkor te is olyan lehetsz, mint Jason Hobson (nem, nem a rögbis Jason Hobson), és megépítheted a saját exoskeletonodat. 

 

Ami annyira király, hogy el sem tudjuk mondani. 

 

 

Az exoskeleton (aki nem tudná) gyakorlatilag egy külső váz, ami emberfeletti erőt kölcsönöz a hordozójának. Képzeld el például, hogy ki kell költöznöd az albiból, és a bútorcipelést, a hűtőhordást, meg az összes francot, ami ezzel jár, egyes-egyedül oldod meg, és a végére még el sem fáradsz - gyakorlatilag erről van szó. Jason Hobson, akit a haverjai csak "Hacksmith"-nek (azaz képregényes magyarításban "Pléhsuszternek") hívják az egész procedúrát egy Mini-n mutatta be. Aminek a súlya 1,150 kg. 

 

 

És ha nem erre, már nem vásári mutatványokra használjuk, a szerkezet például a a mozgásukban korlátozott személyeknek is rengeteget segíthet. Hobsonnak, (bocs, Hacksmithnek) saját Youtube-oldala van, ahol a DIY külső csontváz mellett más kísérleteibe is beavat, ráadásul olyan élvezetesen, hogy tuti kedvet kapsz a tudományokhoz. Mi pedig kíváncsian várjuk, vajon mi lesz a következő lépés: mondjuk egy laza kis fúziós reaktor a hátsó kertben? 


Kapcsolódó cikkek