Titkosügynök vagy fizikus: ezt csinálták a világ mai vezetői húszévesen

2014. október 3. 15:17 ujnemzedek.hu
A világ jelenlegi vezetői is voltak fiatalok, és nem sokban különböztek egy mai fiatal felnőttől.

Barack Obama: Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke 1983-ban szerzett politológusi diplomát, ezt követően Chicagoban segített az ottani helyi közösségek talpra állításában, melyek a közeli gyárak bezárása után ellehetetlenültek. Mielőtt elkezdte a jogi kart a Harwardon, utazgatott, és spirituális élményeket keresett.

Vagyimir Putyin: Oroszország elnöke már az egyetem alatt kapcsolatba került az orosz hírszerzéssel, a jogi kar elvégzése után pedig a KGB-nél helyezkedett el, és mellette szorgalmasan gyakorolta a különböző küzdősportokat, például a sambo-t és a cselgáncsot.

 

 

Ronald Reagen amerikai elnök látogatása Moszkvában a hidegháború idején. Na, ki van a kép bal szélén turistának álcázva? (Kép:Wikimedia) 

 

Angela Merkel: Németország első női kancellrája a hetvenes években épp fizikát tanult az egyetemen, amikor megismerkedett későbbi férjével (23 éves volt, amikor összeházasodtak). A diploma megszerzése nem volt könnyű, Merkelnek felszolgálóként kellett dolgoznia egy bárban, hogy fizetni tudja a kiadásait.

Kim Dzsong-Un: Észak-Korea diktátorának fiatalkora meglehetősen ködös. Az egyetemi tanulmányai előtt állítólag Svájcban járt iskolába, ezután hazament, ahol a nagyapjáról, Kim Ir Szenről elnevezett katonai egyetemen tanult. Mellesleg pedig bolondult a kosárlabdázásért, kedvenc csapata a Chicago Bulls, Denis „a féreg” Rodeman (a Bulls egykori játékosa) pedig kebelbarátja.

 

 

Kim Dzsong Bulls (Kép:mic.com)

 

David Cameron: A brit miniszterelnök – noha kiváló eredménnyel végezte – az egyetemi időszak alatt a mérhetetlenül durva piálásokról és rossz magaviseletű tagjairól híres Bullingdon Club tagja volt. A csapat állítólag többször balhézott és rongált éttermekben, illetve a többi tanuló szobájában. Azóta sem kommentálja azokat a kérdéseket, amiket ezzel kapcsolatban tesznek fel neki az újságírók. A suli után egyébként a brit konzervatív pártnál kezdett tevékenykedni.

 

Forrás: mic.com

 


Kapcsolódó cikkek