Itt a matektanulás 3 szórakoztató felülete

2015. május 26. 10:00 attila
Két app és egy weboldal, amivel még a legamatőröbbek is könnyen elboldogulnak.

Mateking.hu

 

A mateking.hu-ban 100-150 képkockán keresztül apró lépésenként folyamatosan átalakuló képeket lát a felhasználó, mintha egy film képkockáit nézné. Ezek a képsorok nem a végeredményt mutatják be, hanem az ahhoz vezető utat, nagyon apró részleteiben.

 

 

A minimálisan megjelenő szövegek stílusa rendkívül közvetlen, szinte meseszerű, nagyon erős hasonlatokkal és képekkel, ami segít feloldani a matematika okozta stresszt és így könnyebb befogadni a tartalmakat. A matematikai kifejezések gyakran úgy jelennek meg a szövegben, mint élő szereplők, például itt jönnek ezek a mátrixok, vagy lássuk mit akar ez a képet, stb.

 

 

A képsorok weboldalon keresztül érhetők el magyar nyelven a www.mateking.hu oldalon, angolul pedig a www.mathsplain.com oldalon.

 

 

Photomath

 

Ez egy mobilalkalmazás, amivel elég csak lefotózni a számtanpéldát és a program máris elkezdi megoldani a feladatot. A szoftver a mobil kameráján keresztül beolvassa a matekképletet, majd valós időben megoldja gyorsan a feladatot.

 

 

 

 

UnlockYourBrain

 

Az UnlockYourBrain nevű cucc egészen elképesztő módszerrel oktat (és játszani is enged), ráadásul a felmérések szerint két hét alatt felturbózza bárki tudását.

 

 

 

 

 Mondjuk az is igaz, hogy addig nem engedi használni a készüléket, amíg korrekt választ nem adunk, például a 2+2-re.


Kapcsolódó cikkek