Ingyen lehetsz profi fotós, csak ezt a netes képzést kell elvégezned

2016. szeptember 8. 09:22 ujnemzedek.hu
A Standford professzora tette ingyenesen elérhetővé az egész tananyagát, most már nincs kifogás!

Persze ahhoz, hogy Magyarország 100 legjobb fotósa közé kerülj, még nem elég, de talán kezdetnek nem rossz az az online kurzus, amit a Stanford professzora ingyenesen elérhetővé tett a minap. És ez most nem egy kamu képzés, igazán hasznodra lehet, ha érdekel a fotózás. 

 

 

Marc Levoy hosszú ideje tanított a Stanford Számítástechnika-tudomány karán, többek között fotózást. Aztán idén feladta egyetemi karrierjét és elvállalt egy csapatvezetői állást a Google-nél, ahol a Google Glass, a Google Reserch, a Nexus és egyéb projekteken fog dolgozni, mint fotós-kutató. Most, hogy a tanításnak vége, feltette a netre az egész fotós kurzusát és annak minden kiegészítő anyagát. 

 

 

A tananyag bemutatása szerint a digitális fényképezés tudományos, művészi és számítástechnikai nézőpontjait is sorra veszi, így egy komplex képzést végezhet el az, akit érdekel (és persze jól tud angolul). A tananyag a következőkben elég komolyan elmélyed:

 

- optikák, lencsék

- fény és fényszenzorok 

- optikai effektek

- látószög, mélység, távolság

- mintavétel és zajok

- fényképezés és szerkesztés

 

Ezenkívül olyan vannak tematikus, elméleti leckék sportfotózástól kezdve a helyes komponáláson át, a portréfotózásig. A leckékhez ellenőrző feladatok és projektötletek is vannak. Itt tudod elérni a kurzust.

 

forrás: Ftoppers, képek: Pixabay


Kapcsolódó cikkek