Felvételi: B-terv kéne? Már elindult a pótfelvételi!

2015. július 27. 11:03 nzsolti
Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.

Kizárólag egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen szakára adható be a pótfelvételi, és nagy valószínűséggel az a szak is fizető lesz, de ha úgy tűnik, minden remény oda, akkor érdemes megpróbálni. 

A felvi.hu szerint:

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

a július 23-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;

a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.


A jelentkezés menete

Az űrlapok kitöltésére 2015. augusztus 10-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni (bankkártyával vagy átutalással) az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 Ft.

Az e-felvételi jelentkezést az adatlap elmentése után legkésőbb 2015. augusztus 10-én éjfélig hitelesíteni kell.
Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). A felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap 2015. augusztus 11-én már nem tölthető le, de még postára adható.

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

A ponthatárokat előreláthatólag 2015. augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2015. szeptember első napjaiban.

 

KATTINTS IDE A TOVÁBBI TEENDŐKÉRT!