Feljelentette a pasi a női egyetemet, mert nem vették fel

2014. november 27. 11:25 ujnemzedek.hu
És mire hivatkozott? Naná, hogy a nemi diszkriminációra. Körülbelül egymillió forintos kártérítést követel.

Japánban nem ritka, hogy egy egyetem csak női hallgatókat fogad - ám a tagadhatatlanul idejétmúlt intézményrendszer nem mindenkinek jön be. Egy japán srác például Fukuoka női egyetemén próbált táplálkozástant tanulni, azonban az egyetem (lévén női) nem fogadta diákjai közé.

 

Segítség, elnyomnak? (kép: Pinterest)


A fiatalember ezért a bírósághoz fordult, mondván: az egyetem által alkalmazott nemi kizárólagosság eleve sérti az alkotmány 14. cikkelyét, amely egyebek között kimondja a nemek politikai, gazdasági és társadalmi egyenlőségét.

 

A fiatalember azt mondja: eleve elege van abból, hogy senki sem törődik azzal, milyen ósdi felfogásban működnek ezek az intézmények - rég elmúltak már azok az idők, amikor nők alulképzettségét ilyen kivételezett intézményekben kellett erősíteni. Másrészről viszont olyan egyetem, ahol állami finanszírozásban tanulhatna táplálkozástant, nincs a közelében, a költségtérítésre pedig nincs pénze. Mondjuk ez csak addig igaz, amíg esetlegesen meg nem nyeri a pert - 500 ezer jen (kb. egymillió forint) ugyanis sok mindenre elég lehet.

 

(dailymail.co.uk)


Kapcsolódó cikkek