Ezek a legrosszabbul fizető szakmák

2014. április 2. 11:09 ujnemzedek.hu/eduline.hu
Az országos statisztikák alapján a turizmus-vendéglátás szak friss diplomásai átlagosan bruttó 118 ezer forintot keresnek havonta - igaz, az önbevalláson alapuló diplomáspálya-követési rendszer ennél jóval többet, nettó 146 ezer forintot mért - írja az eduline.hu.

A rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak végzettei bruttó 120 ezer forintot keresnek havonta. A terület egy másik szakán, az egészségügyi szervező alapképzésen végzettek már többet, 146 ezer forintot vihetnek haza.

A szabad bölcsészet alapszakon végzettek bruttó 129 ezer forintos átlagbérrel számolhatnak, míg a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakosok átlagosan 131 ezer forinttal.


Ezzel szemben az IT-sok még mindig jól keresnek (Kép.: The IT Crowd)

A történelem szakon végzettek kezdő fizetése átlagosan bruttó 132 ezer, míg az óvodapedagógusoké 134 ezer forint. A szociálpedagógia diplomával rendelkező pályakezdők sem keresnek sokkal többet: havi bruttó 147 ezer forintot.


Kapcsolódó cikkek

A gumitermék gyártó gépkezelők, a termék-összeszerelők, valamint a forgácsolók lehetnek a legkeresettebbek a magyar munkaerő-piacon, míg az erdészet, vadászat, halászat területén csökkenhet leginkább a munkavállalók száma.
olvasd tovább