Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról

2014. augusztus 29. 05:13 ujnemzedek.hu
A több mint 9500 jelentkező közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésekre mintegy 5100, felsőoktatási szakképzésre körülbelül 1550, mesterképzésre valamivel több mint 650 diák nyert felvételt. A  legtöbben gazdaság és menedzsment területre kerültek be, amelyet a jogász, a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás és a pénzügyi-számviteli képzések követtek.

 

A most megállapított ponthatárok azonosak, vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok. A jelentkezők a döntést követően most is kapnak sms-ben értesítést az eredményről.

 


A  legtöbben gazdaság és menedzsment területre kerültek be (kép. All-free-download.com)

 

A besorolási döntést a jelentkezők a www.felvi.hu oldal E-felvételi szolgáltatásában nézheti meg, illetve a felsőoktatási intézményektől kapják meg a felvételi döntésről és a beiratkozással kapcsolatos teendőkről az értesítést.

 

A pótfelvételi eljárás során mindenki csak egy szakra, intézménybe és csak önköltséges képzésre jelentkezhetett. Feltétel volt továbbá az, hogy júliusban nem vették fel sehová, vagy nem is jelentkezett az általános felvételi eljárásra.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek