December 15-ig lehet még Diákhitelt igényelni

2015. december 9. 08:04 ujnemzedek.hu
Aki keddig eljuttatja kérelmét a Diákhitel Központhoz, január 15-én megkapja a kért összeget.

 A szabad felhasználású Diákhitel1-hez rekord alacsony, 4,9 százalékos kamattal juthatnak a hallgatók, képzési formától függetlenül. A kétszázalékos kamatú Diákhitel2-t pedig kizárólag önköltséges képzésben részt vevő diákok kérhetik képzési díjuk kiegyenlítésére. A Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg igényelhető, így akár egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató.

 

Diákhitel1 esetében havonta 15–50 ezer forintot lehet felvenni, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A Diákhitel Központ Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes időben számba venni a tavaszi szemeszterre esedékes kiadásokat, aki ugyanis december 15. után adja le igényét, csupán március elején juthat pénzhez.

 

A hallgatói hitelrendszerről szóló kormányrendelet év eleji módosításának eredményeképpen a jogosultak körét és a jogosultsági időt is kiterjesztették – emlékeztettek. Fontos változás, hogy már 40 éves korig lehet kérni a diákhiteleket, 10 félév helyett akár 11 félévre is.

 

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel Direkten is lehetőség van. A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a központ internetes felületén.

 

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek