Itt a tudományos magyarázat: ez történne, ha Superman lekeverne egyet

2015. június 25. 12:33 ujnemzedek.hu
Mi lenne, ha pofont kapnál attól, aki kiöklözte a pályájáról a Földet is? Az egyik geekdoki megmondta.

Az örök kérdést, miszerint ki győzne, ha összebunyózna két szuperhős, már az ovi óta boncolgatja mindenki (az persze nem kérdés, hogy az apukánk leverné mindet). Ennél azonban egy sokkal fontosabb téma kimaradt a kölökkorunkból: mi lenne, ha Nekünk keverne le egy sallert mondjuk a gatyáját kívül viselő ős-superhero?

 

Amiben mindenki biztos lehet: ha ez a való életben történne meg, és nem a képregények lapjain, az nagyon-nagyon fájna. Igen, Neked is. A további magyarázat helyett azonban egy átlagember csupán egy nagy kérdőjellel kolbászolhatna a feje felett lebegő szóbuborékban - Superman ugyanis dimenziókat bokszol ketté, olykor visszafordítja a Földet, illetve rosszabb napjain egyenest elüti a bolygónkat a galaxis túlsó felére.  A számítások szerint az ütésének ereje körülbelül 45 megatonnányi TNT erejének felelne meg, és 2800-szor erősebb, mint a Hiroshimára dobott atombomba. Ezt persze nem mi állítjuk, hanem Jake, a VSauce3, tudományos YouTube csatorna geekfelelőse.

 

 

Ami a legnagyobb királyság a magyarázatában az maga a pofon - ez szerinte például kb. 45-ször nagyobb hőtermeléssel járna, mint amennyire forró a Napunk, és annyi kalóriát égetne el, mint amekkora hamburger-számot leírni sem tudunk. (Ezek szerint Superman a pofonjai miatt van ennyire a toppon.) El tudjuk képzelni, mit művelne velünk a saller? Ne, inkább ne tegyük, inkább lessük be a csatorna többi videóját - egy olyan anyag, amiben például Sonic, a tarajos és Albert Einstein egy videóban csapatják, csakis übercool lehet.


Kapcsolódó cikkek

Élesebb szemű mozimániákusok már egy 2007-es moziban kiszúrhatták a Superman vs. Batman plakátját – a Legenda vagyok című Will Smith-filmben persze annyi volt a dologgal a bibi, hogy a világ épp egy globális zombi járványon esett át. Nekünk ilyesmivel (ha a számításaink pontosak) nem kell számolnunk: 2016-ban valóban összecsap a DC képregénykiadó két legendás hőse. Itt az összes fontos infó.
olvasd tovább