Bursa Hungarica 2017 ösztöndíj - november a határidő!

2016. szeptember 5. 10:50 ujnemzedek.hu
A pályázat célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok tanulmányainak támogatása.

Évek óta pályázható, a  talán leginkább elérhető ösztöndíj - mi az? Naná, hogy a Bursa Hungarica, amiben 27 ezer hallgató részesül, összesen 2 milliárd forint értékben.

 

Ezt olyan hátrányos helyzetű, rászoruló diákok kérhetik,

- akik nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkeznek (ez vonatkozik az alap- és mesterképzésre, valamint az osztatlan képzésre is)

- akik csak a következő tanévben (2017/2018.) kezdik meg tanulmányaikat. Akinek épp nem aktív a féléve, az is jelentkezhet, itt az egyetlen feltétel a következő, aktív félév

 


Sikerült? (kép: Pixabay)

 

Az egész lényege, hogy a megítélt összeget a helyi önkormányzat és a felsőoktatási intézmény dobja össze. Ez régebben kb. évi 75 ezer forintot jelentett, azonban a leginkább rászorulók még ennél többet is kaphatnak. Az elnyert összeg első körben a 2016/2017. tanév tavaszi félévében érkezik, összesen 10 hónapi részletre

 

Hogy jelentkezhetsz? 
 

Ide kattintva regisztrálni kell, majd össze kell szedni a hátrányos helyzetet igazoló papírokat, illetve az egy háztartásban élőkről is nyilatkozni kell. Fontos, hogy kérdezősködj, hiszen csak a programhoz "csatlakozott önkormányzatokhoz" adható be pályázat.

 

Az önkormányzatok 2016. október 3-ig jelentkezhetnek, a Ti jelentkezéseteknek legkésőbb 2016. november 8-ig kell beérkeznie. Hajrá!

 

További részletek elérhetőek Itt!


Kapcsolódó cikkek

A Bayhost Scholarships Közép-, Kelet-, és Dél-Európa államaival foglalkozó Bajor Iskolacentrum tanulmányi ösztöndíjat hirdet a 2017/2018-as tanévre felsőoktatási végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok részére.
olvasd tovább