Az iskolák a szünetben is gondoskodni fognak a gyerekekről

2015. április 2. 10:39 ujnemzedek.hu
Akkor is lesz ügyelet, ha csak egy szülő igényli, mondta a helyettes államtitkár.

A tavaszi szünet ideje alatt az általános iskolák kötelesek ügyeletet tartani, amennyiben akár csak egy szülő is igényli ezt - mondta az InfoRádióbanSipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár április 1-jén. Hozzátette: lehetséges azonban, hogy ez az ügyelet a tankerület egy másik iskolájában lesz.

"Ha a szünetek napjai munkanapra esnek, az iskolának szükség esetén gondoskodnia kell a tanulók felügyeletéről. Erre vonatkozóan nincs létszámmegkötés, ha akár egy tanuló kéri, az iskolának akkor is biztosítania kell, annyi lehetősége van az intézményeknek, hogy ennek a megszervezéséről több iskola közösen is gondoskodhat, tehát egy tankerületben az egyik szünetben az egyik iskolát, a másikban a másikat jelölik ki és ott összefogva szervezik meg ezeket a felügyeleteket" - hangsúlyozta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

 Sipos Imre hozzátette: "ez alapvetően felügyeletet jelent, de a hasznos időtöltés elvárás ilyen esetben is. Leginkább alsós gyerekekről van szó, akikre tanítók felügyelnek, az ő képzettségük, tudásuk alkalmas arra, hogy hasznosan teljenek ezek a napok."

"A tavaszi szünet hivatalosan kijelölt napjai előtti és utáni tanítási szüneti napokon ugyanez érvényes. Arra, hogy egy intézmény átszervezze a szünetek rendjét, két lehetősége van: tanítási nélküli munkanapként az általános iskolák 5, a középiskolák 6 napot használhatnak fel, vagy szombati napokon tanítják le azokat a napokat, amelyeket most szünetként kiadnak" - fűzte hozzá a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.
 

(Forrás: InfoRádió via Edupress)