A legmenőbb cégek már a gimiből levadásszák a tehetségeket

2015. július 24. 09:36
Ráadásul a nyári „gyakornoki” munkáért akár milliós fizetéseket is hajlandóak kicsengetni.

A 17 éves Michael Saymannek maga Mark Zuckerberg írt levelet, hogy szívesen látná gyakornokként a Facebooknál, de volt olyan is, aki 13 évesen kezdett gyakornokként az egyik menő fejlesztőcégnél.

 

A Szilícium-völgyben már nem számít újdonságnak a kiskamaszok toborzása. Egy magára valamit is adó cégnek szinte biztosan fut már néhány éve egy-egy egyetemistákat célzó programja, a LinkedIn pedig két éve indította el a középsulisoknak szóló nyári gyakorlatát. 

 

Kettős haszna is van annak, hogy a cégek minél előbb megpróbálják magukhoz kötni a jövő zsenijeit. Egyrészről így biztosíthatják a friss szemléletű és jól képzett munkaerőt, másrészről megakadályozzák, hogy ezek a tehetségek a saját lábukra álljanak és valamelyik ötletüket egy saját startup elindításával kamatoztassák.

 


Álomfizetés gyakornokoknak (kép: Glassdoor)

 

A Glassdoor karriertanácsadó cég felmérése szerint a hasonló munkakörben dolgozó amerikaiak átlagkeresete 4280 dollár (kb 950.000 forint), ehhez képest a jól megbecsült fiatalok havonta 6-7 ezer dolláros álomfizetést kapnak (ez kb.: másfélmillió forint).

 

Ha mindez nem lenne elég, ugyanúgy jár nekik az összes ingyenes szolgáltatás is, azaz ingyen étkezés, mosoda, szállás, masszázs és bármi, ami ahhoz kell, hogy a dolgozónak ne kelljen az ügyes bajos hétköznapi dolgokkal bajlódnia.


Kapcsolódó cikkek

Meddig kell ingyen dolgozni? Kell-e szerződést kötni? Mi a helyzet, ha márvan diploma? Összegyűjtöttünk néhány alapvető információt, amit jó, ha tudsz,mielőtt belevágnál a gyakorlati helyek keresésébe
olvasd tovább
Ha eddig azt gondoltad, hogy külföldön minden munka fenékigtejfel, akkor van egy rossz hírünk. A Reddit nevű hírportálon feldobták akérdést: milyen furcsa, esetleg felesleges munkahelyi/iskolai szabályokatismernek. A válaszok néha elképesztőek voltak.
olvasd tovább