8,7 milliárd forint az Erasmus+ programra

2016. szeptember 7. 07:23 ujnemzedek.hu
Közel 14 ezer ember nemzetközi tapasztalatszerzését teszik lehetővé.

Az Erasmus+ programban 340 oktatási és képzési területen megvalósuló projekt nyert támogatást Magyarországon - közölte a Tempus Közalapítvány kedden az MTI-vel. Az uniós program koordinálását végző közalapítvány adatai szerint az oktatási intézmények összesen mintegy 8,7 milliárd forintot fordíthatnak ezeknek az együttműködéseknek a megvalósítására.A támogatási összeg közel 14 ezer ember nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőtt tanulás területén.

 


Az Erasmus+ a legjelentősebb, nemzetközi együttműködéseket támogató európai uniós program, amely az oktatás minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket. 2016-ban csaknem 8000 magyar diák és hallgató mellett 5300 pedagógus, oktató és oktatási szakértő, valamint 670 intézményi munkatárs és diákokkal utazó kísérő vehet részt a programban. (kép: Pixabay)

 

Legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba, Olaszországba és Spanyolországba utaznak külföldi tanulmányútra, szakmai gyakorlatra, vendégtanításra vagy továbbképzésre, de felsőoktatási hallgatók és oktatók már Európán kívüli országokban is szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot az Erasmus+ program támogatásával.

 

Egyre többen használják ki a stratégiai partnerségekben rejlő lehetőségeket is. A támogatott pályázatok közül 106 olyan együttműködés valósulhat meg, amelyekben több ország óvodái, iskolái vagy felsőoktatási szereplői dolgozhatnak együtt más oktatási intézményekkel, szervezetekkel vagy akár cégekkel. Egy-egy ilyen közös projekt időtartama 2-3 év, a projektek témái pedig a környezettudatos gondolkodástól, a zenepedagógiai gyakorlat megújításán keresztül, a munkaerőpiac által elvárt készségek fejlesztéséig igen változatosak lehetnek - közölték. Jövőre a program költségvetése várhatóan 15 százalékkal nő, ami a pályázatok számának további emelkedésében is megmutatkozik majd.

 

További információ a www.erasmusplusz.hu oldalon található.


Kapcsolódó cikkek