1,5 milliárdot kapnak a Pest megyei iskolák korszerűsítésre

2015. március 27. 10:21 ujnemzedek.hu
Cserélik a fűtési, és melegvíz-ellátórendszereket és napkollektorokat is beszerelnek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ március 26-án az érdi Bolyai János Általános Iskolában sajtótájékoztatón mutatta be a hazai iskolák energiahatékonyságát támogató, 2015 márciusában induló beruházásait. A Pest megyei iskolák összesen több mint másfél milliárdos segítséget kapnak épületeik korszerűsítéséhez - írja az edupress.

 

Korszerűsítik a sulikat (Kép: illusztráció/Tumblr)

 

A beruházásról Hanesz József, a KLIK elnöke, Kajdi Ákos, a KLIK fejlesztési- és projektigazgatója és Lukács Sándor KEOP projektvezető adtak tájékoztatást, míg T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város Polgármestere a program Érdre gyakorolt hatásairól beszélt. Az eseményen részt vettek a tankerületi vezetők és a projektekben érintett 12 iskola igazgatója is.

 

A sajtótájékoztatón Hanesz József, a KLIK elnöke elmondta: „hiszem, hogy aki egy iskolába fektet be, az a jövőbe fektet. A tárgyi projekt keretein belül 2,7 milliárd forintot fordítunk felújításra. A projektek 4500 tanulót és 500 pedagógust érintenek, akik a jövőben szebb és jobb körülmények között tölthetik mindennapjaikat.”

 

Ahhoz, hogy iskolások számára biztosított legyen a versenyképes tudás és az élményszerű oktatás, nagyon fontos a megfelelő tárgyi környezet is, s maga az épület, ahol napjaikat töltik.

 

A beruházásoknak köszönhetően az intézmények számos területen hajthatnak végre korszerűsítéseket. Többek között mód nyílik az épületek hőtechnikai adottságainak javítására utólagos külső hőszigetelés illetve a nyílászárók cseréje vagy korszerűsítése által. Korszerűsödnek a fűtési, és melegvíz-ellátórendszerek, több intézményben mód adódik megújuló energia felhasználására is: napkollektorok biztosítják a használati melegvíz ellátás egy részét, illetve napelemek segítenek be az elektromos áramellátásba.

 

(Forrás: edupress.hu)


Kapcsolódó cikkek