Indul a Helló, meló! – a szakmák show-ja

2014. szeptember 19. 11:30 ujnemzedek.hu
Helló, meló! címmel szeptember 21-én kezdetét veszi a szakmák show-ja.

Az M2 műsorán és az ujnemzedek.hu portálon hat héten keresztül nyomon követhető sorozatban ismert énekeseknek, zenészeknek, sportolóknak szurkolhatunk, hogy képesek-e megtanulni egy-egy hétköznapi szakma legnehezebb fogásait – a mikrofont péklapátra, a mezt tűzoltó egyenruhára, vagy épp a színpadot kovácsműhelyre cserélve.

 

 

 


Az Új Nemzedék Plusz projekt keretében idén már a második pályaorientációs sorozat veszi kezdetét az M2 csatornáján, ezúttal Helló, meló! címmel. A júniusban elindult Mi a pálya? sorozathoz hasonlóan a szeptember 21-én startoló Helló,meló! célja is az, hogy közelebb hozza a szakmákat a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz, illetve bemutassa a különböző mesterségek szépségeit.


Az Animal Cannibals párosának műsorvezetésével az új sorozat minden adásában 5 híresség és 5 fiatal próbálja elsajátítani egy-egy foglalkozás minden csínját-bínját, hogy aztán a tanultakat a színpadon is bemutatva mérkőzzenek meg a végső győzelemért. Minden párosnak 24 órája van arra, hogy kitanulja a foglalkozások alapjait – természetesen a szakmák egy-egy képviselőjének segítségével. Hogy kiknek sikerült a legjobban a felkészülés, és kikből lett igazi profi, azt a közönség dönti el a bemutatott produkciók alapján.


A szórakoztatás mellett a showműsorban számos, a fiatalok pályaválasztását segítő információ hangzik el, bemutatva többek között a szakmák megszerzéséhez vezető utat, vagy épp azt, hogy milyen képességek szükségesek az adott területen való sikerességhez. A harminc szakma között olyan, ma már klasszikusan hiányszakmának számító foglalkozások is szerepelnek, mint a bádogos vagy épp a villanyszerelő, de különlegességként az artista vagy épp a kutyakozmetikus mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek a fiatalok. Az egy nap erejéig szakmát váltó harminc híresség között láthatjuk többek között Radics Gigit, Fluor Tomit, Odettet, Fenyő Ivánt vagy épp Szávay Ágit.
A Helló, meló! szeptember 21-től hat héten át vasárnaponként 19:10-kor látható az M2 műsorán.

 


Kapcsolódó cikkek