Újra Nyitva! Fesztivál Budapesten!

2016. március 21. 16:37 ujnemzedek.hu
Ismét felélednek a lakatlan boltok, és otthonra lelnek a legkirályabb projektek!

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2016. április 1. és május 1. között másodszor is megrendezi a Nyitva! Fesztivált az üres budapesti üzlethelyiségek tulajdonosai és a helyet kereső kezdeményezések egymásra találásának segítésére.

 

 

A fesztivál igazi különlegesség: a lényeg, hogy az üres budapesti üzletek tulajdonosai a fesztiválon helykereső projekteket támogatnak egy hónapos ingyenes helyiséghasználattal. Cserébe lehetséges jövőbeli bérlőket ismerhetnek meg, üzletük az egy hónap alatt nyitva tart majd és kiadásának esélyei mérhetően nőnek.

 

 

A helykeresők ötletükkel jelentkeznek a fesztiválra, a zsűri által továbbjuttatott projektek ingyenes tréningen vesznek rész és találkozhatnak üres üzletek tulajdonosaival. A tulajdonossal való egymásratalálást követően egy hónapig bérleti díj nélkül használják a helyiséget, és megtapasztalhatják egy saját üzlet fenntartásának előnyeit és kihívásait.

 


 
A tavalyi fesztiválon kilenc üzlet nyílt meg városszerte és tizenhárom kezdeményezés próbálhatta ki magát, köztük tudományos kutatólabor, egészséges nassolda, grafikai stúdió és múzeumi szatellit-helyszín. Egy esetben hosszútávú bérleti szerződés született, öt esetben pedig a használók tovább bérelték a helyiségeket átmeneti konstrukcióban - tették hozzá. 

 

 

Az idei fesztiválról minden részlet elérhető Itt!

 


Részt vennél egy fiatal vállalkozás életének egyik legizgalmasabb szakaszában - egy saját hely nyitásában? Szívesen adnál marketing tanácsot, rendeznél kirakatot, vagy gyártanál social média tartalmat? Elbírsz egy nehéz varrógépet vagy cserepes növényt?

 

 

Önkénteskedj a KÉK-nek a Nyitva! Fesztiválon! Jelentkezésed várják a nyitva@kek.org.hu email címen!