Újra megmutathatod, mire vagy képes másokért

2016. szeptember 14. 10:00 ujnemzedek.hu
Segíts másokon három napon keresztül: 2016-ban is jön a 72 óra kompromisszum nélkül.

Idén kilencedik alkalommal vehetnek részt az önkéntesek a “72 óra kompromisszum nélkül” projektben, amely egy szociális, önkéntes akció a katolikus, református és evangélikus egyház szervezésében. A szlogen idén az „Add magad!” lett, amely kifejezi a szervezők azon üzenetét, hogy 2016. október 6. és 9-e között mindenkit várnak az akcióba vallási felekezettől függetlenül.

 

A fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során, majd a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, latba vetve kreativitását, önállóságát, fantáziáját, majd szombaton jöhet a munka, vasárnap pedig a lezárás, értékelés.

 

(forrás: 72 óra Facebook oldal)

 

A rendezvény fővédnöke Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, akinek az önkéntes munka életének része, így szívesen állt az akció mellé. A projekt honlapja új arculattal várja az ország minden pontjáról az önkéntes fiatalok regisztrációját, jelentkezni itt lehet, az esemény Facebook-oldala pedig itt található.

 

Az esemény szervezőinek célja felhívni a figyelmet a fiatalok lelkesedésére, segítőkészségére, és arra, hogy milyen jó érzés másokon segíteni. A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010-ben Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina Szlovénia és Magyarország összefogva valósította meg a projektet.

 

(forrás: 72 óra Facebook oldal)

 

Az akcióban az Új Nemzedék szekszárdi csapata is részt vesz, az Új Nemzedék Közösségi Tér (A Placc) nemcsak a rendezvény egyik helyszíne lesz a programnak, hanem aktívan bekapcsolódik a megvalósítási folyamatokba is. Ők is várják vállalkozó szellemű szekszárdi, és Szekszárdon tanuló fiatalok csoportjainak jelentkezését, akik arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek. Hozzájuk itt lehet csatlakozni

 

forrás: (72ora.hu, welovebudapest.com)


Kapcsolódó cikkek