Öt órás az új Harry Potter színdarab

2016. augusztus 1. 11:51 ujnemzedek.hu
A premier tegnap volt Londonban. Ismerni kell hozzá a negyedik könyvet.

 

Július 31-én (a hardcore Harry Potter fanok kapásból rávágják, hogy ez Harry szülinapja) a londoni West End-en előadták a hétkötetes sorozat újabb történetet, melyet már kifejezetten színpadra írtak. A Cursed Child (Elátkozott Gyermek) a hetedik rész után játszódik. Harry, Ron és Hermione már felnőttek, gyerekeik vannak, akik épp megkezdik első tanévüket a Roxfortban. Harry fiának, Albus Severusnak azonban nincs könnyű dolga, apu hírneve ott lebeg felette, amit nehéz lesz megugrani.

 

 

J.K. Rowling, a Potter-könyvek szerzője és a színdarab segédrendezője elmondta, hogy  szeretné, ha a darab nem csak a szigetországban, hanem külföldön is megtekinthető lenne – ám ez szerinte sem lesz egyszerű, mert igen erős látványvilággal dolgoznak, ráadásul rendkívül hosszúra sikerült az előadás is. A két felvonás egyenként két és fél órás, úgyhogy aki életében nem járt még színházban, az most egyszerre bepótolhatja. A Guardian kritikusa szerint a rajongók számára rengeteg utalást tartalmaz a mű, és szerinte ajánlott átolvasni a negyedik kötetet a biztonság kedvéért.

 

 A színpadi premierrel egyidőben a boltok polcait is ellepték a könyvek, viszont nekünk még biztosan kell várni pár hónapot arra, hogy magyar nyelven is olvashassuk az Elátkozott gyermek kalandjait.

 

 


Kapcsolódó cikkek