Megnyílt Londonban az Új Nemzedék ifjúsági iroda!

2016. február 18. 09:21 ujnemzedek.hu
A kint élő fiatalok és a hazai fiatal vállalkozók is profitálhatnak a most nyílt ifjúsági központból.

Több mint száz fiatal vett részt az Új Nemzedék londoni irodájának megnyitóján. A létesítményt Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár, Schanda Tamás helyettes államtitkár és Szabadhegy Péter londoni nagykövet adta át. 

 

 

Megnyitottuk az Új Nemzedék londoni központját. A tehetséges magyar fiatalokat szólítjuk meg, azokat is, akik hosszabb-r...

Posted by Novák Katalin on Wednesday, February 17, 2016

 

 

Schanda Tamás a csalad.hu kérdésére elmondta: az iroda a Londonban élő magyar tehetséges fiatalok élethelyzeteire reagál majd. "Sok magyar fiatal próbálja ki a saját tehetéségét Londonban, és számukra szeretnénk egy olyan központot nyitni Londonban, ahol találkozhatnak egymással, és ha érdeklődnek a magyarországi kezdeményezések, programok iránt, akkor arról is tudunk számukra információt biztosítani. De nem úgy kell elképzelni ezt az irodát, mintha ez csupán egy fizikai tér lenne. Sokkal több annál. Komoly mennyiségű programot szervezünk a következő időszakban Londonban, hogy közösséggé tudjuk formálni azokat a fiatalokat, akik néhány évet ott töltenek az életükből. Az irodanyitás egyben egy üzenet is. Annak az üzenete, hogy éljenek bármilyen messze Magyarországtól, számítunk rájuk. Fontosnak tartjuk, hogy ne szakadjanak meg a kapcsolataik Magyarországgal, a magyar tudományos élettel, a magyar tehetséges fiatalokkal. Éppen ezért számukra teremtjük meg azt a helyet, ahol meg tudjuk őket szólítani."

 

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár megjegyezte, hogy a program működési hátterét a Nemzeti Tehetség Program biztosítja, amely széles körű támogatási lehetőséget kínál a magyar tehetségeknek.

 

Az Új Nemzedék londoni közösségi tere június végéig közel harminc, különböző témájú program megvalósítását tűzte ki célul, amelyek között lesznek közösségteremtő és építő alkalmak, szakmai előadások, konferenciák, nyílt napok, készségfejlesztő- és tehetséggondozási rendezvények, workshopok.

 

Az ifjúsági iroda a tervezett rendezvényeken kívül, folyamatosan vár minden magyar fiatalt.

 

Az iroda címe: Soho Works Shoreditch, Unit 4.07 Tea Building 56 Shoreditch High St. E16JJ, London, Egyesült Királyság

E-mail: london@unp.hu

 


Kapcsolódó cikkek