Kertész leszel, fát nevelsz - érkezik a Közösségi Kertek Éjszakája

2016. augusztus 29. 09:46 ujnemzedek.hu
Szeptember 2-án első alkalommal rendezik meg - rengeteg programmal várnak.

Már korábban bemutattuk, milyen nagy királyság egy közösségi kert - most pedig jön a közösségi kertek éjszakája. Tizenegy budapesti közösségi kert fogott össze, hogy megmutassák apró zöld birodalmukat az érdeklődőknek. Most bármelyikbe beléphetnek a látogatók néhány órára, és megismerkedhetnek a közösségi kertekkel és kertészeikkel.

 

De nem csak maguk a kertek várják az érdeklődőket, de nagyon színes programok is, melyek mind kapcsolódnak valahogy a fenntarthatósághoz és a természethez.

 


Kert = öröm (kép: Facebook)

 

A maglabda készítés, paradicsomkóstolás, fűszerfelismerés, mécses készítés csak néhány az izgalmas programok közül. Szinte minden kertben finom falatokkal várják a betérőket, több helyen lesz szalonnasütés is.

 

A Közösségi Kertek Éjszakájának Facebook oldalán minden információ megtalálható.


Kapcsolódó cikkek

udtad, hogy hasznos lehet a tízóraid maradéka és a focipályáról lenyírt fű? Hány bogár élne meg a szünetben elfogyasztott almád csutkájából? A Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda pályázatot hirdet 4., 5., 6., 7. évfolyamos budapesti osztályoknak komposztálós programban való részvételre.
olvasd tovább