Gyere ki, játsszuk le - október 1-én sportpályává változik Budapest

2016. szeptember 8. 08:22 ujnemzedek.hu
Nézted már játszótérnek a fővárost? Na, most egy napra tényleg az lesz!

Ha a fővárosra mindig is úgy gondoltál, mint egy csomó akadálypályával telepakolt felnőtt játszótérre, akkor tudjuk, mit csinálsz október 1-én - érkezik ugyanis a Budapest Urban Games, a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása.

 

Az idei évben budapesti sportközösségek mérik össze erejüket a város különböző pontjain olyan helyszíneken, amelyeket eddig kikapcsolódásra vagy közlekedésre használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek. Kifordítva a dolgot ezúttal nem egy salakos pályán vagy a margitszigeti futókörben kell felfalni a kilométereket és legyőznöd önmagad, hanem a VII. kerület aszfaltján. 

 


(kép: Facebook)

 

A program totál ingyenes! Ráadásul 4-féle sportág és 4-féle helyszín közül választhatnak a résztvevők, ezek a következők: Grund foci a Klauzál téren (3+1 fős csapatok részére), Urban Bike Verseny a Citadella sétányon (több kategóriában), Snake Run Futóverseny a VII. kerület utcáin (egyéni vagy váltó), Pingpong Verseny a Klauzál téren (egyéni vagy páros). 

 

Tehát sport + város + közösség - ezzel a kombinációval nem szokás melléfogni. Érdeklődni/jelentkezni az esemény honlapján, és a Facebook-oldalukon lehet!