Folytatódik a "Londonban a magyar tehetségekért” című program

2016. június 28. 10:03 ujnemzedek.hu
A brit fővárosban közel 40 rendezvénnyel várjuk a magyar fiatalokat a következő egy évben.

Folytatódik a „Londonban a magyar tehetségekért” című program. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ angliai ifjúsági irodájának Nyárköszöntő - Évadzáró eseményén Schanda Tamás, ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a londoni iroda közel 40 rendezvénnyel várja az Egyesült Királyságban élő magyar fiatalokat a következő egy évben.

 


Schanda Tamás, ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár

 

A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően a magyar fiatalok összesen 29 angliai és magyarországi programon vehettek részt. A közösségépítésen túl az Új Nemzedék Központ kapcsolódási pontokat teremtett különféle hazai vállalkozásokhoz, kutatásokhoz és projektekhez. Magyarországi professzorokkal kötött össze Angliában tanuló diákokat, továbbá számos workshopot és tehetséggondozó képzést szervezett.

 


Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország londoni nagykövete

 

"Ez az ország nagy feladat előtt áll, ahogyan mi is. Az a feladatunk, hogy az itt élők a Brexit után is biztonságban érezhessék magukat” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország új londoni nagykövete. „A Brexit okozta brit helyzetben a londoni New Generation Centre is igyekszik a lehető legbiztosabb pontja lenni az Egyesült Királyságban élő magyar fiataloknak” – tette hozzá a nagykövet.

 

 

Az Új Nemzedék Központ londoni ifjúsági irodájának ajtaja nyitva áll, amely nemcsak tehetséggondozó rendezvényeket szervez az Angliában élő magyaroknak, hanem információs pontként is működik a jövőben.

Londoni irodánk Facebook-oldalát itt találod!