Videointerjúk a 21. századi oktatásban 2015

2015. április 2. 10:02 ujnemzedek.hu

Videóinterjúk a 21. század oktatásában, 2015

A Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány nemzetközi oktatási programja Magyarországon

Pályázati felhívás a magyarországi program negyedik évfolyamára! Jelentkezés az online jelentkezési lap kitöltésével!

Jelentkezési határidő: 2015. április 12.

A Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa meghirdeti nemzetközi szakmai továbbképző programjának negyedik évfolyamát Videóinterjúk a 21. század oktatásában címmel, előítélet-mentesség oktatása, tolerancia- és holokauszt-oktatás, valamint médiaoktatás iránt érdeklődő és elkötelezett magyarországi és határon túli tanárok számára. Az egyhetes, bentlakásos, nemzetközi szakmai továbbképző programon való részvétel során a résztvevők megismerkedhetnek a videóinterjúk oktatásbeli használatának módszertanával és gyakorlatával, a holokauszt és más népirtások túlélői és szemtanúi személyes történeteinek erejével, és megvizsgálják, hogyan járulhatnak hozzá ezek a történetek ahhoz, hogy a diákok közösen gondolkodjanak a mindennapokban tapasztalható előítéletekről, intoleranciáról. A résztvevők a program során megismerkednek a Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának használatával, a digitális szerkesztés alapjaival, és megtanulják, hogyan készíthetnek az Intézet Archívumában található videóinterjúk segítségével multimédiás oktatási projektet.

A program részeként a bentlakásos képzést követő évben a résztvevők oktatási anyagot dolgoznak ki a Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának videóinterjúinak felhasználásával, valamint vállalják, hogy az elkészült tananyagot iskolájukban kipróbálják, illetve tapasztalataikat valamely szakmai fórumon bemutatják. A képzés résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy az immár negyedik éve futó program végzettjeinek szakmai közösségéhez – mintegy 55 magyarországi és határon túli pedagógushoz – csatlakozzanak.

A képzés a pedagógus-továbbképzési jegyzékben szerepel és az Oktatási Hivatal által 120 órában akkreditált (alapítási engedély száma 43/137/2014).

A program helyszíne a budapesti Közép-európai Egyetem, ideje: 2015. június 30. - július 5.

 

A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők tananyaguk elkészülte után szerény honoráriumban részesülnek.

 

A képzésen 15 fő vehet részt.

További részletes információ: http://sfi.usc.edu/teach_and_learn/for_educators/teaching_with_testimony/hungary

 

Jelentkezési lap kitöltése: http://sfi.usc.edu/teach_and_learn/for_educators/teaching_with_testimony/hungary/apply