Újra pályázható a K&H alkotói ösztöndíj

2016. április 11. 08:07 ujnemzedek.hu

A K&H Csoport 8. alkalommal hirdeti meg idén alkotói ösztöndíj pályázatát fiatal képzőművészek számára, támogatva az alkotóművészek új generációjának pályakezdését és művészi fejlődését.

 

A korábbi évekhez hasonlóan a pályázaton fél éven keresztül havi 125 ezer forint alkotói támogatást lehet elnyerni. A K&H kiemelt feladatának tartja fiatal, tehetséges művészek támogatását, így maximum 10 darab műtárgyat is vásárol az ösztöndíjra pályázó alkotóktól, melyből a kiválasztott művek a K&H "művészet egy jobb, teljesebb világért" gyűjteményének részei lesznek. A pályázatokat május 3-4 között lehet beadni.

 

"A K&H Csoport művészeti programjának központi eleme a "művészet egy jobb, teljesebb világért" kortárs képzőművészeti gyűjtemény létrehozása és folyamatos fejlesztése. Ezzel párhuzamosan nyolc éve indítottuk útjára ösztöndíjunkat fiatal képzőművészek számára, melynek lényege, hogy a pályáztatás eredményeként arra méltónak, és alkalmasnak tartott művészt folyamatos támogatásban részesítsük, majd az ösztöndíj időszak végén egy vagy több alkotását beemeljük a K&H gyűjteményébe. Programunkon keresztül eddig olyan különleges tehetségű művészek kaptak támogatást alkotói tevékenységükhöz, mint Sándor Krisztián, Födő Gábor, Kovács Budha Tamás, Navratil Judit, Miklós Hajnal, Brückner János. 2014-ben Jagicza Patrícia képzőművész nyerte el az ösztöndíjat" - nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A K&H Csoport által létrehozott alkotói ösztöndíj programra az elmúlt 5 évben diplomát szerzett fiatal képzőművészek jelentkezhetnek, a pályázati anyagok leadására közel egy hónap áll rendelkezésre.

 

A pályázatok értékelését a K&H Csoport kortárs képzőművészeti gyűjteményének építésében is meghatározó szerepet játszó művészeti tanácsadó testület végzi, melynek tagjai: Petrányi Zsolt művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője, Szurcsik József képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese, valamint Topor Tünde művészettörténész, művészeti tanácsadó, az Artmagazin főszerkesztője. (Marketinginfo.hu)