Pályázat: iskolás vagy? Akkor komposztálj velük!

2016. február 19. 11:10 ujnemzedek.hu
udtad, hogy hasznos lehet a tízóraid maradéka és a focipályáról lenyírt fű? Hány bogár élne meg a szünetben elfogyasztott almád csutkájából? A Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda pályázatot hirdet 4., 5., 6., 7. évfolyamos budapesti osztályoknak komposztálós programban való részvételre.

A nyertes osztályok gyakorlati kertészkedős/komposztálós foglalkozáson vesznek részt a Füvészkertben, ahol megismerkednek a komposztkészítés folyamatával, fontosságával.

 

Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak, és mire használhatjuk a kész komposztot? Az iskola udvarán lehullott levelek, a focipályáról lenyírt fűnyesedék és a tízórai maradékai is mind hasznos hulladékok. Rajzoljátok, írjátok vagy bármilyen más technikával mutassátok be, hogyan hasznosítanátok ezeket a hulladékokat!

 

Használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát! A pályázatra olyan rajzokat, képzőművészeti alkotásokat várunk, melyek tükrözik a komposztálás folyamatát, eredményét, vagy egy esszét kérünk arról, hogy milyen anyagokat lehet komposztálni, mire használható az előállított komposzt.

 

A nyerteseket szakmai zsűri választja ki. A nyertesek száma 24 osztály. A nyertes osztályok a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával gyakorlati komposztálós foglalkozáson vesznek részt az ELTE Füvészkert területén. A nyertes osztályokat áprilisban és májusban fogadják.

 

Minden részlet elérhető az Edupress oldalán!


Kapcsolódó cikkek