Nyilas Misi ösztöndíj program

2015. július 21. 12:57 ujnemzedek.hu

A tehetség kincs! Nyilas Misi Ösztöndíj Programunkkal tehetséges, ám rászoruló gyermekeket támogatunk. Tudjuk, hogy a tehetség kibontakoztatásához nemcsak kitartó, szorgalmas munkára, de szerencsére és segítségre is szükség van.

2015/2016 tanévben újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben, és független szakmai zsűriztetés segítségével indítjuk el Nyilas Misi Ösztöndíj Programunkat.

Pályázhatnak a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő valamely művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet) sportban (egyéni, csapat) vagy természettudományban, bölcsésztudományban ( magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika) kiemelkedően tehetséges 5–12. évfolyamon (10. életévét betöltött -18. életévét még be nem töltött személy) tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély adhatja be, tehetség-támogatás céljából.

Igényelhető támogatás formája 5000 HUF/fő/hónap a 2015/16. tanévre (10 hónap). A vissza nem térítendő támogatás folyósítása banki átutalással történik.

A pályázat felhasználást illetőleg a támogatást a pályázó fejlesztésre – egyesület tagdíjra, eszköz kölcsönzésre, különórai támogatásra (iskolai, amennyiben az iskola nem térítésmentesen nyújtja, magánóra), verseny nevezési díjra, útiköltségére, fellépésre használhatja fel.

A pályázat benyújtásának módja az erre a célra kialakított internetes oldalon keresztül (http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/ ) lehet majd.

A pályázat benyújtásának hivatalos időpontja területi felosztású, mely bizonyos esetekben fedik egymást a könnyebb átláthatóság illetve a pályázatok beérkezésének könnyebb feldolgozása miatt.

Részletek

Első terminus: 2015. szeptember 15-től Magyarországról és Szlovákia területéről várjuk a pályázatokat a beadási határidő 2015.szeptember 29-ig szól. Ez alatt a két hetes terminus alatt csak ebből a területről lehet jelentkezni, az elektronikus felületen.
Pályázati beadási Magyarország, Szlovákia:
2015. szeptember 15-29.

Második terminus: 2015. szeptember 22-től Kárpátaljáról és Horvátország területéről várjuk a pályázatokat a beadási határidő 2015. október 6-ig szól. Ez alatt a két hetes terminus alatt csak ebből a területről lehetne jelentkezni.
Pályázati beadás Ukrajna, Horvátország:
2015. szeptember 22. – 2015. október 6.

Harmadik terminus: 2015. szeptember 30-tól Erdélyből és Szerbia területéről várjuk a pályázatokat a beadási határidő 2015. október 14-ig szól. Ez alatt a két hetes terminus alatt csak ebből a területről lehetne jelentkezni.
Pályázati beadás Románia, Szerbia:
2015. szeptember 30. – 2015. október 14.

Határidőn túl beérkezett pályázatot, érdemi bírálat nélkül elutasítunk.
A végső döntést az erre felállított szakmai bizottság hozza meg.
A pályázat elbírálásának várható határideje 2015. november 30.
Az eredményről minden pályázót e-mailen értesítünk.

A Pályázat benyújtásának feltétele:

  • Legalább közepes vagy a fölötti tanulmányi eredmény az előző 2015. év végi tanévben-(2015. év végi bizonyítvány)
  • Igazolás vagy ajánlás attól a személytől, aki a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja
    a pályázó szociális helyzetét befolyásoló tényezők: nagycsaládban él, árva, félárva, a szülő egyedülálló, a pályázóval egy háztartásban élők körében van munkanélküli, vagy tartósan beteg illetve rokkant.
  • Továbbá a családban bekövetkezett olyan családi körülmény, amely miatt a családja az átlagosnál rosszabb anyagi körülmény között él, így a pályázó akadályoztatva van tehetsége fejlődésében.
  • Egy csatolt dokumentum (video, hangfelvétel, kép) arról a szakágról, amiben a pályázó tehetséges.
    Versenyeredményt igazoló dokumentum (max. 3 db oklevél, 5 évnél nem régebbi)
  • Plusz pont: közösségi munkában való aktív részvétel

További információval kapcsolatban Fejér Zsófia  programkoordinátor tud segítséget nyújtani.

Tel: +3630/303-8051

E-mail: osztondij@jobbadni.hu

Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk ezzel az ifjúság számára arra, hogy tehetségüket kibontakoztassák, és céljaikat elérhessék. Lehet a pályázó sportoló vagy művész, kiváló matekos vagy leendő vegyész – a tehetséget fogjuk értékelni és támogatni! Legyen folytatás!

Adományoddal Te is hozzájárulhatsz a rászoruló, de tehetséges gyerekek álmainak megvalósításához!