Kerekasztal ösztöndíj-program

2014. augusztus 28. 07:45 ujnemzedek.hu
A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ pályázatot hirdet egy fő dramaturg/írói és egy fő rendezői ambíciókkal és tapasztalatokkal rendelkező, 22-30 éves, tanulmányait folytató vagy pályakezdő fiatal számára.

Az ösztöndíj célja, hogy a színházi nevelés iránt érdeklődő fiatal művészek megismerkedjenek a Kerekasztal módszereivel, és alkotó részvételükkel hozzájáruljanak a Kerekasztalban és a színházi nevelésben folyó innovatív kísérletezéshez.

 

Az ösztöndíj program paraméterei:

Időtartam: 2014. október 1. - 2015. szeptember 30.

 

    A program tartalma:
        Hospitálás a Kerekasztal valamennyi futó programján, elemző beszélgetések azokról.
        Személyes konzultáció a Kerekasztal programjainak rendezőivel és dramaturgjaival. (Kárpáti István, Gigor Attila, Sebők Bori, Hajós Zsuzsa, Bethlenfalvy Ádám, Tóth Miklós, Végh Ildikó)

 

        Részvétel a Kerekasztal 2015. januárjában induló, kibővített hospitálási programjának elméleti óráin. (Kerekasztal-módszer, Edward Bond színházelmélete, ismeretelmélet, kognitív tudományok, konstruktív pedagógia)

 

        Betekintés a Katona József Színház, a Stúdió K Színház és a Kerekasztal koprodukciójának próbafolyamatába. (12 ember - rendező: Gigor Attila, dramaturg: Végh Ildikó)

 

        Saját projekt - mentorált alkotómunka a Kerekasztal színész-drámatanáraival és a kibővített hospitálási program résztvevőivel. Színházi nevelési előadás létrehozása dramaturgként illetve rendezőként, az előadás követése.

 

    Az ösztöndíjasok kötelezettségei a fentieken túl:
        Legalább havonta frissített blog vezetése a programról.
        Zárótanulmány a tapasztaltakról és a program alatt felmerült fejlesztési, továbblépési lehetőségekről.

 

A pályázat további részleteit itt találod.