Innovációs versenyt hirdet az Ericsson

2015. október 28. 09:41 ujnemzedek.hu
A városi élet jövőjéhez kapcsolódó megoldásokat - és magyar csapatokat is - vár az Ericsson innovációs versenye.

Az Ericsson Innovation Awards globális verseny, amely lehetőséget ad a diákok számára, hogy innovatív ötleteket valósíthassanak meg az Ericsson szakembereivel együtt dolgozva. Az EIA 2016 témája a városi élet jövője: 2050-re a világ lakosságának várhatóan 70%-a él majd városi környezetben, az okos városok pedig nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy emberek milliárdjai élhessenek magasabb életszínvonalon. A verseny ezért elsősorban olyan ötletekre koncentrál, amelyek az információs technológia segítségével javítják a városi élet minőségét, és biztosítják, hogy a jövő városai kreatívak, hálózatba kapcsoltak és fenntarthatóak legyenek az élethez és a munkához egyaránt.

 

Az EIA 2016 versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek. A regisztráció 2015. november 30-án zárul, a 10 elődöntőst december 18-án hirdetik ki. 

 

A 10 csapat mindegyike két kiválasztott Ericsson-szakemberrel dolgozik majd együtt, és közösen fejlesztenek ki egy minimálisan életképes terméket (minimal viable product, MVP), illetve üzleti tervet az alapötletükből. A zsűri közülük négy csapatot választ ki, akik részt vehetnek az EIA 2016 döntőjén Stockholmban.

 

A nyertes csapat 25 000 eurós, a második 15 000 eurós, a harmadik és a negyedik csapat pedig 1000-1000 eurós pénzjutalmat kap. Az ajánlat részét képezik a karrierlehetőségek is: az összes résztvevő jelentkezhet az Ericsson által biztosított lehetőségekre, és az elődöntősök interjúzhatnak szakmai gyakorlatra vagy teljes munkaidős állásokra.

 

A tavalyi versenyen 270 csapat nevezett 43 országból, a döntőbe Németországból, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és Indiából érkező csapatok jutottak. A tanulás jövőjének témája köré épülő versenyt a német Blendlee csapat nyerte, akik egy önfejlesztésre alkalmas felületet dolgoztak ki az Ericsson szakemberei segítségével.

 

Ulf Ewaldsson, az Ericsson CTO-ja elmondta: "A jövőben mindenki és minden hálózatba lesz kapcsolva. Az Ericsson szerepe ennek az átalakulásnak az elősegítése, új lehetőségek biztosítása az innováció és az együttműködés terén az emberek, vállalkozások és a társadalom számára. Az Ericsson Innovation Awards 2016 egy olyan lehetőség, ahol az új generáció legokosabbjai lehetőséget kapnak az innovációra, és arra, hogy hozzájáruljanak a városi élet átalakításához."

 

A pályázatra jelentkezni Itt lehet. 


Kapcsolódó cikkek