Indul a PénzSztár verseny harmadik évadja

2015. szeptember 11. 09:14 ujnemzedek.hu
Ismét jelentkezhetnek a középiskolások a pénzügyi ismereteiket bővítő országos pénzügyi-gazdaság versenyre, a PénzSztárra. A szervezők immár harmadik alkalommal hirdetik meg a vetélkedőt, amelynek fő célja, hogy játékos formában fejlessze a diákok pénzügyi kultúráját, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási törekvéseik megvalósításában.

A vetélkedőt a TakarékBank mint főtámogató segítségével és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével rendezik meg.
A szervezők az idén a magyarországi középiskolák mellett a határon túli magyar oktatási intézményekhez is eljuttatják a hivatalos versenyfelhívást. Az első két PénzSztár verseny résztvevői között már eddig is voltak erdélyi és vajdasági csapatok, akik felfigyeltek a lehetőségre és indultak a versenyen. A külhoni csapatok részvételét segíti, hogy 2015-ben átalakítják a versenyen a magyar történelemhez kapcsolódó gazdaságtörténeti feladatokat is. 


A versenyre nevezni 2015. október 5-ig lehet, a www.penzsztar.hu weboldalon található regisztrációs lap kitöltésével.

 

A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a négyfős csapatok tagjai ugyanabba a középiskolába járjanak, 14-20 év közötti diákok legyenek, és a 2015/2016-os tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek. A közgazdasági szakközépiskolák és a nem szakirányú oktatási intézmények csapatai egyenlő eséllyel indulhatnak, mivel nem tartozik a követelmények közé, hogy a versenyzők gazdasági alapképzésben részesüljenek. A tavalyi verseny győztes csapata éppen egy olyan gimnáziumból került ki, ahol órarendi keretek között nincs külön pénzügyi-gazdasági oktatás.


Kapcsolódó cikkek