Grafikusoknak hirdet pályázatot a Viber

2015. november 10. 13:32 ujnemzedek.hu
A több mint 600 millió felhasználóval rendelkező, üzenetküldő okostelefonos alkalmazás második Sticky Fingers versenyén, „Az én városom, az én hangulatom” („My City, My Vibe) pályázaton a Talenthouse művészeti közösséggel együtt keresi az alkotókat a világ minden tájáról.

Az érdeklődők a 2015. november 18-ig adhatják le pályamunkájukat, ami a városuk inspirálta matricadizájn-ötlet kell, hogy legyen. A művészeknek három egyedi alkotáson kell bemutatniuk a kiválasztott helyszín pezsgő hangulatát és atmoszféráját.

 

A zsűri első körben 20 pályaművet választ ki, az 5 döntős alkotás pedig ezek közül kerül majd ki. A finalisták lehetőséget kapnak arra, hogy együtt dolgozzanak a Viber kreatív csapatával grafikai ötleteik megvalósításán. A nyertes alkotásokat új Viber-matricacsomagként világszerte több millió felhasználó vásárolhatja majd meg, a legjobbnak talált grafikusok ezzel nemzetközi elismertségre tehetnek szert. A kiválasztott művészek minden értékesített matrica után részesedést is kapnak.

 

A pályaműveket értékelő zsűri tagja Erez Schoher, a Viber kreatívigazgatója, Stanislav Makarenko „Drawk”, az első Sticky Fingers pályázat győztese, Julieanna “YesJulz” Goddard, az online világ egyik meghatározó véleményvezére, illetve a graffitiművész Alec Monopoly.

 

A Viber november 18-ig várja a 18 év feletti pályázók dizájnalkotásait, az érdeklődők a Viber aloldalán keresztül tölthetik fel pályamunkájukat. A 20 legjobb pályaművet december 9-én, közülük az 5 döntős nevét pedig december 15-én hirdeti ki a zsűri.


Kapcsolódó cikkek