Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj

2016. január 20. 16:39 ujnemzedek.hu
Többezer eurós nyeremény és nemzetközi elismertség jut a győzteseknek.

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Nagy Károly-díj Alapítvány közös díjáért 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei szállhatnak versenybe.

 

A díjat 2008 óta minden évben olyan projekteknek ítélik oda, amelyek:
• előmozdítják az európai és nemzetközi egyetértést,
• elősegítik a közös európai identitástudat kialakulását és az integráció közös ügyként való felfogását,
• mintaként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára, és gyakorlati példát mutatnak európaiak egy közösségként való együttélésére.
Fiatalokat célzó csereprogramok, európai vonatkozású művészeti és online projektek tartoznak az elmúlt évek kiemelt kezdeményezései közé.
 

A legjobb projekt 5000, a második helyezett 3000, a harmadik helyezett pedig 2000 euró díjazásban részesül. A díjjal együtt a három győztes meghívást kap egy látogatásra az Európai Parlamentbe (Brüsszelbe vagy Strasbourgba). 

 

 


 

A három legjobb projektnek járó díjat az Európai Parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Nagy Károly-díj Alapítvány képviselője adja át. A nemzeti szinten kiválasztott 28 projekt képviselői is meghívást kapnak az Aachenben 2016. május 3-án tartandó díjkiosztó ünnepségre.

 

Ki jelentkezhet?

 

A versenyen 16 és 30 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik az Európai Unió 28 tagállama valamelyikének állampolgárai, vagy valamelyik tagállamban állandó lakóhellyel rendelkeznek.
Csoportos vagy egyéni részvétel is lehetséges; csoportos jelentkezés vagy nemzetközi projektek esetén a projektet csak egy országban lehet benyújtani.

 

Jelentkezési határidő: 2016. január 25. (hétfő)

 

További infók és jelentkezés: ide kattintva


Kapcsolódó cikkek