Energiafüggők - forgatókönyvírói pályázat

2014. január 27. 16:05 energiafuggok.hu
Az élet egyre több területén, növekvő mértékben csatlakozunk az ellátó rendszerekhez, technológiákhoz. Emiatt kiszolgáltatottságunk és függőségünk észrevétlenül, de rohamosan növekszik.
Ezen a forgatókönyvírói pályázaton a legfrissebb elmék is megmutathatják, hogyan fejeznék ki gondolataikat egy rohamosan erősödő civilizációs kockázattal - az energiafüggőséggel - kapcsolatban.

Mindegy, hogy van már tapasztalatod a tollforgatásban, vagy épp most tennél szert erre. Ha elég frappánsan fogod meg a témát és a szakmai zsűri úgy dönt, hogy az irományodat érdemes - és meg is lehet - valósítani, akkor pár hónapon belül egy valódi rövidfilm stáblistáján találhatod magadat.

Lejjebb három témát találsz - megmérettetheted magad csak abban, amelyik a legközelebb áll hozzád, vagy akár mindegyikben. A zsűri mindegyik kategóriában egy-egy nyertest hirdet, akinek a műve alapján rövidfilmet készítünk.

A nyertesek fejenként 120-120 000 Ft értékű vásárlási utalványt is kapnak honoráriumként.

A pályázatra 2014. február 28-ig várjuk a jelentkezésedet - ez alatt a pályaművek a Facebookon is megjelennek, ahol közönségszavazást hirdetünk. A közönségszavazáson legtöbb pontot kapott mű 50 000 Ft-nyi különdíjban részesül, illetve az összes szavazó között is minden nap 1-1 ajándékcsomagot sorsolunk ki!


A részletes feltételeket ITT olvashatod!

TÉMÁK

1.Az energiafüggőség bemutatása (pdf)
2.Egy lehetséges környezetpolitikai eszköz bemutatása (pdf)
3.Gyakorlati tanácsok: a fenntarthatóság felé (pdf)