Digitális Esély 10-18 éveseknek

2016. szeptember 13. 13:01 ujnemzedek.hu
Idén is segítséget kapnak a szociálisan hátrányos helyzetben lévő diákok.

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és a SAP szoftvercég 2016-ban is meghirdeti „Digitális Esély 2016” címmel pályázatát, amelynek célja a szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

 

 

A pályázat bejelentésén Sik Zoltán Nándor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnöke elmondta: az NHIT mint a kormány infokommunikációs ügyekben véleményező és javaslattevő szerve kiemelten fontosnak tartja, hogy a ma már az életünk minden területét átszövő informatikához kapcsolódó tudás elérhetővé váljon mindazon gyermekek számára is, akik az ehhez szükséges eszközökhöz és tudáshoz önerőből nem tudnak hozzáférni. A pályázat az idei évben is esélyt teremt arra, hogy a diákok az így megszerzett tudást hasznosítani tudják mind további tanulmányaik, mind pedig a munkaerőpiaci elhelyezkedésük során. 

 


Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a magyar fiatalok infokommunikációs oktatásának támogatása számukra nem új, hanem több éve végzett folyamatos munka. „Tíz év múlva akár azon fiatalok között lesznek a legújabb szoftverek megálmodói, véghezvivői az SAP-nál, vagy éppen más magyar cégnél, melyek részt vettek e pályázaton, és új jövőt kaptak az informatika által” ‒ mondta.

 


A „Digitális Esély 2016” pályázaton összesen tízmillió forint érhető el, amely tíz‒tizenöt, Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezet (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok) szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítő programját segíti majd. Két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a 10‒14 év közötti, másrészt a 15‒18 év közötti szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni. 

 

 

Mindkét kategóriában olyan pályázatokat várnak, amelyek bemutatják, hogyan és milyen új módszerekkel valósítható meg hatékonyan a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok digitális felzárkóztatása, mindez hogyan javítja az életminőségüket, hogyan ad új esélyeket a továbbtanulásukhoz.

 

 

A pályázatok beadási határideje: 2016. október 7. 

 


Kapcsolódó cikkek