Béke és biztonság: az Európai Parlament fotópályázata

2015. május 12. 10:28 ujnemzedek.hu

A fejlesztés és nemzetközi segélyezés európai éve alkalmából 2015-ben ismét fotópályázatot hirdet az Európai Parlament. Szeptemberig minden hónapban egy-egy, a fejlesztéspolitikához kapcsolódó téma kapcsán várjuk a fotókat. A legjobb pályaművek beküldői Strasbourgban, az EP plenáris ülésén készíthetnek majd képsorozatot.

Áprilisban az egészség volt fotópályázatunk témája. A beküldött képek közül a zsűri a portugál Carlos Lopes Franco (62) fotóját tartotta a legjobbnak, aki szerint a fotózás elszigetelt tevékenység, amely azonban segít mélyebben megismerni a közvetlen környezetet. „Az egészség öröme” című kép egy fogyatékkal élő embert ábrázol, aki harmonikán játszik.

„Találkoztam ezzel a kedves emberrel, aki meghívott az otthonába. Rossz egészségi állapotban volt, de nem panaszkodott. Eljátszott egy dalt nekem. Belső tartása, őszinte öröme rám is átragadt, miután távoztam tőle. Ugyanakkor félve hagytam magára” - mesélte el a kép történetét a szerző.

Minden hónap tíz legjobb képét az EP Facebook és Google+ oldalán lehet megnézni, és ott lehet a kedvencekre is szavazni.

A májusi téma: béke és biztonság

Beküldési határidő: május 31., éjfél.

A fotókat és a jelentkezési lapot e-mailben a webcom-flickr@europarl.europa.eu címre várják.

A beérkezett képek közül szerkesztőbizottság választja ki a havi győztest, amely automatikusan bekerül a döntőbe. Minden hónapban a tíz legjobb képet az EP közösségi oldalain is közzétesszük, ahol az internetezők szavazhatnak kedvencükre. A fotópályázat végén legtöbb szavazatot kapott fotóé lesz a közönségdíj.

A zsűri és a közönség által kiválasztott legjobb fotó szerzőit meghívjuk az EP 2015. novemberi strasbourgi plenáris ülésére, ahol képsorozatot készíthetnek majd.