’ 56-os képzőművészeti pályázat

2016. február 1. 09:13 ujnemzedek.hu
A Flesch Károly Nonprofit Kft., Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Mosonmagyaróvári ’56-os Egyesület országos képzőművészeti tárlattal kíván megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc mosonmagyaróvári eseményeinek 60. évfordulójáról, amelynek alkalmából nyílt pályázatot ír ki.

A pályázók köre:
 
A pályázat minden 18. életévét betöltött magyar állampolgárságú alkotó előtt nyitott, nincs kikötés sem képzettségben, sem  egyéb  feltételben.
 
 

A pályázat részletei:
 
A kiállítás címe: In memoriam 1956


 
A pályázat témája: A magyar nép szabadságszeretetének, 1956 eszmeiségének kifejezése, kiemelten kapcsolódva az 1956-os mosonmagyaróvári eseményekhez -  a sortűz, a  mindmáig élő gyász, és veszteség érzése, az emlékezés, 1956 öröksége és üzenete…


 
„…ez az a város, ahol 1956. október 26-án gyilkos sortűz kaszabolt le több mint száz embert – nőket, férfiakat, gyermekeket -, s ahol a forradalmat követő években a félelem légköre uralkodott, s ahol hallgatni kellett mindarról, ami a családok többségét személyesen érintette.” (Böröndi Lajos 1996)


 
A következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

Az alkotások kifejezésmódjukkal, eszköz-, motívum-, és szimbólumrendszerükkel, érintsék meg a fiatalabb generációkat is, szellemiségükkel, érzelmi hatásukkal elgondolkodtató módon tisztelegve, és megemlékezve 1956-ról, és az október 26-ai mosonmagyaróvári eseményekről.

 


A pályázat kategóriái:


Pályázni lehet a 2013.utáni időszakban készült bármilyen műfajú képző- és iparművészeti alkotással (festmény, grafika, szobor, dombormű, kisplasztika, kerámia, érem, ötvösmunka, textil, gobelin stb.) amely méltó emléket állít az 1956-os eseményeknek.


Kapcsolódó cikkek