Nem csak láncszem: ilyen munkahelytől lesz boldog egy Y-generációs fiatal

2015. február 17. 10:21 ujnemzedek.hu
A munkavállalók igényei megváltoztak, ha egy jó vezető figyel ezekre, akkor sokkal hatékonyabb lesz a munka.

A Mashable megkérdezett egy HR-szakembert, hogy szerinte mik azok a tényezők, amik vonzóvá tesznek egy munkahelyet egy fiatal munkavállaló számára. A válaszhoz majdnem 13000 alkalmazottat faggattak, aztán pontokba szedték a legfontosabb és leggyakoribb válaszokat.

 

 

Pénz

Az anyagiak továbbra is első helyen állnak. Senki sem szeret ingyen dolgozni, az újabb generáció  pedig kifejezetten rühelli. Ha sokat dolgoznak, elvárják a plusz pénzt, és a díjazás jó hatással van a morálra is. A felmérésből kiderült, hogy azok az alkalmazottak, akik munkáját a cég néha plusz juttatások segítségével is díjazta, sokkal nagyobb valószínűséggel maradtak évekig a vállalatnál, mint azok, akik „csak” alapfizetésért melóztak (de itt ki kell emelni, hogy ők nem is fektettek bele plusz munkát, míg az elismert dolgozók hajtottak keményen!).

 

 

Mentorálás
 

Nem csak a fizetésért güriznek: szeretik, ha időnként egy mentor is segít nekik, hogy egyre jobbak legyenek a szakmájukban. Tisztában vannak azzal, hogy manapság kemény dolog jól fizető melót szerezni, és ehhez sokat kell tanulniuk és képezniük magukat. Ha a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy különböző mentorporgramokon vegyen részt, akkor az Y-generációs munkavállaló jól fogja érezni magát.

 

 

Átláthatóság
 

Fontos, hogy a munkavállaló átlássa, hogyan működik a vállalat, így közelebb érezheti magát a vezetői székhez, és nagyjából tisztában van a munkahelyben rejlő karrierlehetőségekkel. Bizonyos cégek még azt is megengedik, hogy az alkalmazottak lássák a vezetők fizetését, és azt is, hogy mi alapján számolják ki azt.

 

Ez például egy munkahely (egészen pontosan a Google egyik irodája) (kép:dezeen.com)

 

 

Rugalmasság
 

A „dolgozni csak az irodában lehet” jellegű szemlélet már kihalófélben van, és ez nem véletlen. Ha egy munka a minőség romlása nélkül elvégezhető otthonról, akkor miért ne lehetne alkalomadtán így dolgozni? A munka és a magánélet egyensúlyának megőrzése érdekében egy jó vezető szem előtt tartja ezt.

 

 

Jótékonyság
 

A felmérésből kiderült, hogy a fiatalok szívesebben helyezkednek el olyan vállalatnál, mely különböző jótékonysági rendezvényeken képviselteti magát, esetleg önkéntes programokban vesz részt, mellyel jobbá teheti a közösség életét.

 

 

Buli
 

A kreativitást igénylő munkahelyeken figyelnek arra, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat – vegyük példának a Google hipermenő irodát, vagy itthon például a Prezi főhadiszállását. A kreatív környezet segít abban, hogy a munkavállaló motivált legyen, ne olyan helynek érezze az irodát, ahová be kell menni, le kell tudni a melót, aztán el lehet húzni haza, hanem szeressen ott lenni.


Kapcsolódó cikkek