Díjazták a LogMeIn felzárkóztató programját

2015. május 26. 12:07 ujnemzedek.hu
30 ezer dollárt osztott szét számítástechnikai és matematikai oktatásra.

Nagy elismerésben részesült a LogMeIn: Genius Loci Díjjal jutalmazták az egyik legnagyobb karriert befutó hazai alapítású startupot. Az elismerés a Magyarországon működő, jó kvalitásokkal rendelkező fiatalokat támogató vállalkozásokat méltatja. A LogMeIn az első Micro Grant pályázattal többek között a jövő munkaerőpiacát kívánta erősíteni, illetve hátrányos helyzetű diákok tehetséggondozását segítette, lehetőséget adva nekik ezzel egy jobb életre.

 

A LogMeIn magyar startupként kezdte, mára nemzetközileg ismert cég lett. Fő szoftverterméke segítségével a böngészőből lehet távoli számítógépekre belépni. Gergely János a cég PR koordinátora és Timothy „TJ” Ewing a nemzetközi fejlesztésért felelős alelnök a redesign részleteiről beszéltek. (Kép: Lénárd Tamás)

 

„Pár évvel ezelőtt rájöttünk, hogy tennünk kell az ifjú géniuszokért. Azonban nem szerettünk volna üres CSR tevékenységet folytatni, hanem valami olyat kerestünk, ami a profilunkba vág és tényleg segítséget jelent nekik. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt a gyerekek oktatására, s külön öröm számunkra, hogy a Micro Grant pályázat révén országosan is tenni tudunk a jó adottságú gyerekekért a különböző kreatív versenyek, képzések támogatásával. A második pályázatra már közel 100 beadvány érkezett, szerte az országból” – mondta Michael Zwecker, a LogMeIn User Assistance Directora, aki szerint munkájuk elismerése a díj.

 

A LogMeIn összesen 30 ezer dollárt osztott szét a második felhívásra beérkező magánalapítványok és civil szervezetek tehetséggondozási, oktatási vagy továbbképzési programja között. Az 5-6 ezer gyermeket megmozgató, rendhagyó versenyeket szervező Matematika Összeköt Egyesület 600 ezer forintot nyert a pályázaton. Ezt az összeget az önkéntesekből álló szervezet a programok finanszírozására fordítja.

 

„A Medve Szabadtéri Matekversenyeken és Medve Matektáborban a kicsik tehetséggondozása mellett a közösségépítés is célunk, hiszen szabadidős tevékenységekkel kötjük össze az oktatást. Ám mindemellett a tanári utánpótlást is fontosnak tartjuk. Több száz önkéntesünk munkáját segíti a LogMeIn idei pályázatán elnyert összeg, amelyet ezúton is köszönünk” – mondta Balogh Tamás László, az egyesület elnöke.
 


Kapcsolódó cikkek