Alternatív irodai bútorok az egészségért és nyugalomért

2015. május 27. 16:23 ujnemzedek.hu
Az egyik szék példuál felültet, ha túl sokat tespedtünk. De van ennél extrább is.

Ezerszer hallhattuk, olvashattuk, hogy nem mindegy milyen környezetben dolgozunk. A zavaró, mobilozó kolléga, a kényelmetlen szék, a túl közel ülő szomszéd a produktivitásunk és egészségünk kárára mehet.

 

És az egyik legnagyobb ellenség: az egész napos ülés. Ahogy egyre több tanulmány jelenik meg arról, hogy mennyire káros a szervezetünknek egész nap csak a hátsónkon tespedni, a bútor gyártók is egyre inkább észbe kapnak, és ergonómia- illetve egészségcentrikus asztalokat és székeket kezdenek gyártani. Itt van néhány tuti darab!

 

1

A fészekformájú irodai-szettnek a lényege, hogy elkülönítse a dolgozót a kollégáktól – igen, egy open office-ban is. A Brody WorkLounge-nak speckó széke van, ami segít a gerincet megfelelő pózban tartani, a laptopot pedig szemmagasságba hozni a kihúzható asztalrésszel. (Kép: Steelcase)

2

A képen látható elrendezés a magánszféra és a csapatmunka közti kényes egyensúly betartására szolgál. A háromszöges elrendezésnek köszönhetően nem látnak bele egymás asztalába a kollégák, de ha akarnak, kommunikálhatnak egymással. Az asztalhoz jár egy monitor takaró, ami segít izolálni a képernyőt akkor, amikor a dolgozó nem akarja, hogy lássák, mit csinál. (Kép:Allsteel)

3

A Stir irodagarnitúrája segít a lustákon és feledékenyeken. Be lehet programozni úgy, hogy a szék felállásra kényszerítsen bizonyos időközönként, és ezzel párhuzamosan az asztalt is ehhez igazítsa. (Kép: Stir)

4

Ehhez a megoldáshoz pedig talán nem is szükséges magyarázat. (Kép: Next Desk)

 


Kapcsolódó cikkek